započeo 'čavoglavima' / Na Thomsponovom koncertu 90.000 ljudi: u publici Rimac i Glogoški, predsjednica nije došla

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prije koncerta okupljenima su se obratili kninska gradonačelnica Josipa Rimac i Đuro Glogoški

6.8.2015.
7:05
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Oko 90.000 ljudi okupilo se u srijedu navečer na koncertu Marka Perkovića Thompsona u u Kninu, a policija je zabilježila šest prekršaja, uključujući nošenje kape i zastave s ustaškim obilježjima.

Koncert Thompsona i prijatelja održan je na kninskom gradskom stadionu u povodu obilježavanja 20. obljetnice operacije "Oluja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč očekivanjima organizatora, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije se pojavila na koncertu koji je nastavljen iza ponoći. U VIP prostoru viđeni su njezin suprug Jakov i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Thompson je otvorio koncert pjesmom Čavoglave i usklikom "za dom" na što mu je mnoštvo iz publike glasno uzvratilo "spremni". Pored tog prisutni su vikali "Pobjeda!" i "U boj, u boj za narod svoj!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri prekršaja odnose se na kršenje zakona o javnom redu tako što je u jednom slučaju zabilježena prodaja zastave neprikladnog sadržaja, a u drugom se radilo o fizičkom sukobu. U ostala dva slučaja zabilježeno je omalovažavanje policijskih službenika", rekla je glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor.

Dodala je da se dva prekršaja odnose na kršenje zakona o javnom okupljanju tako što je zabilježeno odijevanje neprikladnim sadržajem, u jednom slučaju je bila zastava, a u drugom kapa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Okupljenima su se prije koncerta obratili gradonačelnica Josipa Rimac te predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida Đuro Glogoški koji je oštro kritizirao aktualnu vlast.

"Oni koji se nisu borili u Domovinskom ratu nisu imali hrabrosti obratiti se domoljubima u Kninu na svečanosti 20. obljetnice Oluje", rekao je Glogoški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je nelogično da u Sabor i vladu ulaze oni koji nisu željeli Hrvatsku i istaknuo da je potrebno mijenjati zakone kako se to ubuduće ne bi događalo.

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

(Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Glogoškim su na pozornicu izašli i predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm, predsjednik Zbora udruga hrvatskih gardijskih brigada Dražimir Jukić, Marinko Krešić u ime Hrvatskog generalskog zbora, dopredsjednik Hvidre Ivan Vukić Niper, u ime zajednice Udovica branitelja Domovinskog rata Jelena Eradović, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara satnik Tomislav Josić, te u ime Koordinacije udruga HVO-a pukovnik Josip Duspara.

Koncert, koji se na dan obilježavanja "Oluje" tradicionalno održavao u Čavoglavama, ove je godine prvi put priređen u Kninu, gdje je u srijedu održana središnja proslava 20. obljetnice "Oluje", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo