nesreća u okolici livna / Na povratku s Klauzure HDZ-a službeni automobil Josipe Rimac udario u konja

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Službeni automobil VW Passat vozio je šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak, koji je udario u konja, a u nesreći su svo četvero putnika u automobilu prošli bez ozljeda

28.7.2015.
10:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnica Knina i šefica kampanje HDZ-a Josipa Rimac, doživjela je u petak navečer sa sva dogradonačelnika Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem prometnu nesreću, piše Tris portal.

Službeni automobil VW Passat vozio je šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak, koji je udario u konja, a u nesreći su svo četvero putnika u automobilu prošli bez ozljeda. Vraćali su se sa Klauzure Hrvatske demokratske zajednice za 11. izbornu jedinicu u Franšiznom centru Vitez. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livna, kada smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi", rekla je Josipa Rimac za Tris.   

"Ovakve prometne nesreće, kaže Vrdoljak, ovdje se dogode barem pet-šest puta godišnje. Naime,  ovim područjem krstari nekoliko stotina divljih konja, potomaka mješanaca koje su stanovnici livanjskih sela pustili u divljinu 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su išli raditi u Njemačku, a na povratku su kupovali traktore. Zaštitari životinja su u blizini Borove glave, prijevoja gdje se dogodila nesreća, uredili pojilište za konje. Zbog toga žedni konji ovdje prelaze cestu i bivaju pregaženi. Nesreće su još češće u zimskom periodu, kada se konji zaustavljaju nasred kolnika i s njega ližu sol kojim je posut", objasnio je glasnogovornik MUP-a Herceg-bosanske županije Ivica Vrdoljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo