popustili / Na Pantovčaku u tišini počeli provjeravati COVID potvrde svakom djelatniku i posjetitelju Ureda predsjednika

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Milanović višekratno upozorio da se u njegovom Uredu ni od koga neće zahtijevati predočenje COVID-potvrde

29.12.2021.
8:31
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

U Uredu predsjednika tvrde da poštuju izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, provjeravaju COVID-potvrde, te da stoga državni inspektori neće imati razloga novčano kazniti predstojnika Orsata Miljenića. Promjene ovog zakona bile su motivirane javnim odbijanjem pojedinih državnih dužnosnika, primjerice predsjednika Zorana Milanovića, da provode režim COVID-potvrda. No, Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika, rekao je za Novi list da na Pantovčaku primjenjuju tu epidemiološku mjeru koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Saborski zastupnici su 15. prosinca, posljednjeg dana zasjedanja prije ustavne stanke, izglasali zakonsko rješenje na osnovu kojeg će čelnici javnopravnih tijela moći biti kažnjeni s 30 do 50 tisuća kuna, ako se na ulazu u prostorije za koje su odgovorni neće od svih tražiti COVID-potvrda ili dokaz o negativnom testu. Predsjednik Milanović je taj dokument potpisao 21. prosinca i on je tri dana kasnije objavljen u Narodnim novinama, čime je stupio na snagu. Budući da je Milanović višekratno upozorio da se u njegovom Uredu ni od koga neće zahtijevati predočenje COVID-potvrde, koju predsjednik smatra glupošću, činilo se da se Miljenić već pet dana nalazi u opasnosti od strogih novčanih sankcija. Ali, to ipak nije tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripadnici Počasno-zaštitne bojne na ulazu u Ured predsjednika traže COVID-potvrdu od svakog našeg djelatnika, kao i od posjetitelja. Što se tiče zaposlenih u Uredu predsjednika, to nam nije nikakav problem jer ih je 95 posto cijepljeno, čime smo debelo iznad brojke na nacionalnoj razini", kazao je Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo