BERNARDIĆU PUKAO FILM: / Šef SDP-a najavljuje veliko pospremanje u stranci, sve počinje već večeras!

Image
26.1.2017.
13:33
VOYO logo

Nakon što je njegov bivši šef izjavio kako "ne može biti prvi među jednakima" već da mora postati lider, te nakon priča o puču u SDP-u koji planiraju članovi oko Ranka Ostojića i Orsata Miljenića, Davoru Bernardiću je "pukao film" i odlučio je svemu stati na kraj, pospremiti stranku organizacijski, riješiti kadrovska pitanja oko lokalnih izbora te pokazati tko je šef, piše Novi list.

Sjednica Predsjedništva

Sa svime bi već trebao startati večeras na sjednici Predsjedništva gdje među ostalim na dnevnom redu ima i odnose u stranci te predstavljanje prijedloga restrukturiranja i sistematizacije radnih mjesta, a potom nastaviti na Glavnom odboru u subotu kada će imenovati Središnji savjet. U njemu bi se trebali naći Davorko Vidović, Josip Tica, Snježana Banović, Gvozden Flego, Berto Šalaj te drugi ugledni intelektualci spremni pomoći artikuliranju novih socijaldemokratskih politika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BERNARDIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: /

'Prvi sam među jednakima, lider sam i to pokazujem'

Image
BERNARDIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: /

'Prvi sam među jednakima, lider sam i to pokazujem'

"Kritizira se da SDP ne vodi artikuliranu novu opozicijsku politiku. Pa novi savjeti će formulirati nove politike, to je vrijeme tek pred nama", kaže jedna od čelnica stranke.

Bernardić je posljednjih dana svojim izjavama jasno artikulirao da stranku želi voditi drukčije od Milanovića. Tako je izjavio da želi biti prvi među jednakima, jer bi sve drugo bilo autokracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujednačavanje plaća, gubljenje funkcija i novi suradnici

Na sjednicama danas i u subotu, kako se saznaje, Bernardić će poslati jasne poruke i unutarstranačkim nezadovoljnicima, a i o unutarnjoj organizaciji stranke.

Neće popustiti pritiscima saborskih zastupnika da im ne diže članarine – dapače, one će sa sadašnjih 400 kuna mjesečno narasti barem dvostruko, kako bi uštedio barem dva milijuna kuna u iduće četiri godine. S obzirom na to da su prihodi godišnje čak deset milijuna manji nego ranije, jer je broj zastupnika pao sa 50-ak na svega 37, uz još devet milijuna kuna nepodmirenih obveza iz Milanovićeve ere vođenja stranke, svjestan je da mora naći prostor za uštede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić u vidu nema otpuštanje, ali dio kolega će morati u mirovinu, a stranka će funkcionirati drugačije - doći će do ujednačavanja plaća pa će neki ostati bez funkcija. Navodno će si izabrati i nove najbliže suradnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo