Policijski kapelan / MUP tvrdi kako je don Tomislav njihov službenik, a o tome hoće li ga se i kako sankcionirati odredit će njegov nadređeni

Iz MUP-a kapelana nazivaju policijskim službenikom što znači da ima i policijsku značku. Njegov nadređeni će odučiti hoće li ga i kako sankcionirati

17.1.2018.
19:25
VOYO logo

Policijski kapelan zadarske policije uživio se u policijsku ulogu. Iako je po slovu zakona policijski službenik, pa ima i značku, don Tomislav Vlahović, župnik Lisičića i Lepura kraj Benkovca odlučio se igrati prometnog policajca

Na palicu "stop policija" vozači su se dužni zaustaviti i kad im zaustavljanje  izgleda čudno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je nas pretekao i kroz prozor izbacio policijsku palicu. Međutim, to nije bila policijska palica prava reflektirajuća, nego je to bila ona obična što se može tako reći u dućanu kupiti", rekao nam je Šime Miletić iz Bile Vlake.

Još više su se iznenadili kada su vidjeli da ih ne zaustavlja uniformirani policajac, nego župnik obučen u trenerku koji se odmah počeo derati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ono iznenadio se što se sad događa, Luka ga je u tom trenutku odma prepoznao i pružio mu je ruku. "Don Tomislave to ste vi" da bi on meni rekao "Aj reci kolegi da se umiri jer ću ga prebiti i privesti u šibensku policijsku postaju", rekao je Miletić.

Četvorica mladića vraćala su se oko 21 sat s malonogometne utakmice u Benkovcu. Tvrde da su vozli su oko 75 kilometara na sat, nisu bili alkoholizirani i nisu divljali po cesti, pa da ih je netko imao razloga upozoravati. Ali, župnik Perušića i Lisičića, ujedno je i zadarski policijski kapelan, navodno nije prvi put posegnuo za policijskim ovlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnik je legitimirao vozača, ali nije pokazao svoju značku pa su mladići nakon svega nazvali 192 i sve prijavili policiji.

U policiji su obećali sve provjeriti, ali kako je vrijeme prolazilo, pisali su i zadarskoj nadbiskupiji i ministru policije. Iz policijske unutarnje kontrole  odgovor im je stigao nakon mjesec dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je kako je do njegove reakcije došlo isključivo radi upozorenja građana o sigurnosti prometa na cestama.

Iz MUP-a kapelana nazivaju policijskim službenikom što znači da ima i policijsku značku. Njegov nadređeni će odučiti hoće li ga i kako sankcionirati. Bivši šef krim policije iz Benkovca smatara da je takvo ponašanje kapelana nedopustivo, kao i da policija to nije registrirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije zavedeno. Ja se sad pitam zašto taj dežurni zašto to nije zaveo. Znači da je zataškivanje počelo sa osnovne razine i onda kad sam pročitao što je rekao ovaj Željko, kako se zove, Kralj, ja bi se sramio ono potpisati", rekao je bivši policajac iz Lepura Ante Pavlović.

Mladići poručuju da svi dolaze iz katoličkih obitelji i da su i sami vjernici, ali da se ovakvo šerifovanje  svećenika ne smije tolerirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo