novi još nisu niti naručeni / MUP mora vratiti stotine automobila: istražili smo kako je došlo do ove situacije i to uoči turističke sezone

MUP ostaje bez 726 automobila jer im je istekao leasing, a novi nisu dogovoreni. Istokom Zagreba patroliraju samo 4 vozila! Kako je došlo do ove situacije i to uoči turističke sezone?

14.3.2017.
18:48
VOYO logo
Image
ovisi i o potencijalnim žalbama /

MUP mora vratiti 726 vozila zbog isteka leasinga: nova bi mogla doći tijekom lipnja, a možda tek u rujnu

Image
ovisi i o potencijalnim žalbama /

MUP mora vratiti 726 vozila zbog isteka leasinga: nova bi mogla doći tijekom lipnja, a možda tek u rujnu

Policijski službenici mogli bi ostati bez automobila. MUP mora vratiti 726 automobila s obilježjima kojima je istekao operativni leasing; dosada ih je vraćeno 150, do kraja ožujka planira se njih 248, a ostatak u travnju i svibnju. No još se ne zna kada stižu nova.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavještavamo Vas kako postupak nabave za 726 službenih policijskih vozila provodi Središnji državni ured za središnju javnu nabavu. Trenutno se razmatraju ponude te će nakon odabira, Odluku o potpisivanju sporazuma s dobavljačem vozila donijeti Vlada Republike Hrvatske", priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministar unutarnjih poslova pred kamere ne želi, iz MUP-a smiruju situaciju i poručuju da vozila ima dovoljno, no iz policijskog sindikata zabrinuti za nadolazeću turističku sezonu poručuju suprotno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je vrlo loša, dakle vozila nema dovoljno, sva su na leasing uzeta, što koristi samo leasing kućama, a ne ministarstvu unutarnjih poslova. BLIC Ako se ne uspije rješit situacija, ako ne bude bilo vozila, a dolazi ljeto, koje je onda rješenje? Teško je reći, mi ćemo kao i uvijek improvizirati, samo pitanje dokle možemo", izjavio je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.

Oporba smatra da je ovo rezultat nesnalaženja uslijed smjena vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto smo se u tom problemu našli na to opozicija ne može dati odgovor ona samo može pretpostaviti da posao nije rađen kad je trebao biti rađen nego se jednostavno pustilo i nije se o tome vodilo računa", izjavio je Igor Dragovan, (SDP), član Odbora za unutarnju politiku.

I oporba i sindikati apeliraju na Vladu da hitno ubrzaju proceduru jer su vozila osnovni alat za rad policijskih službenika.​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo