"Mrsićev plan je s posla na groblje"

Blok umirovljenici zajedno obrušio se na Mrsićev plan o produljenju radnog vijeka i pozvao na raspisivanje prijevremenih izbora.

26.6.2014.
11:02
VOYO logo

Blok umirovljenici zajedno oglasio se danas priopćenjem u kojem se osvrću na plan produljenja radnog vijeka sa 65 na 67 godina starosti, kojeg nazivaju neprihvatljivim i krajnje štetnim.

"Zar Mirando Mrsić želi doista sprovesti „genijalni“ plan po kojem mladi ne rade jer stariji ne idu u mirovinu, jer stariji bi tom logikom produžavanja radnog vijeka po Mrsiću trebali valjda sa posla ravno na groblje!!??", pita se predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontigent nezaposlenih

"Svake godine se na tržištu rada nakon školovanja pojavi novih 50 tisuća osoba koje traže posao, a ovaj prijedlog značio bi da dvije generacije samo dodamo kontingentu onih bez posla, a rekao bih i bez ikakve perspektive ako se ne donese jedan dugoročni gospodarski razvojni plan za Hrvatsku", stoji u priopćenju. "Svaka tlapnja ove Kukuriku Vlade o tome kako je EK u svom izviješću povoljno ocijenila njihove napore prema konsolidaciji ukupnog gospodarsko financijskog stanja u Hrvatskoj jest samozavaravanje i po svim pokazateljima siguran put u propast svih nas", tvrde u BUZ-u i pozivaju na raspisivanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkima jer bi se time uštedjelo oko 100 milijuna kuna te spriječila daljnja erozija Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo