bitka na iblerovom / Mrsić, Bernardić, Ostojić, Miljenić: sve je više potencijalnih kandidata za predsjednika SDP-a

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Sve u svoje vrijeme. Bit će vremena za komentiranje', rekao je Mrsić za Vijesti.hr kada smo ga upitali hoće li se kandidirati za predsjednika SDP-a

15.9.2016.
9:43
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Ranko Ostojić, Tonino Picula i Domagoj Hajduković. To su za sada javnosti poznati kandidati za predsjednika SDP-a. Najavu da bi se mogla kandidirati za predsjednicu te stranke, ako je vrate u članstvo, neki dan je u razgovoru za portal Vijesti.hr obznanila Aleksandra Kolarić. No, kako vrijeme odmiče, u kuloarima se spominju još neka imena SDP-ovaca koji bi mogli u utrku za predsjednika stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se spominje i mogućnost kandidature bivšeg ministra Miranda Mrsića. U kratkom razgovoru za portal Vijesti.hr, na naše pitanje da li se namjerava kandidirati za predsjednika SDP-a, Mrsić nam je rekao.

- Sve u svoje vrijeme. Bit će vremena za komentiranje, kazao nam je Mrsić ne želivši decidirano odgovoriti na naše pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Mrsića, u kontekstu kandidature za predsjednika SDP-a, spominju se još neka imena. Tako je jučer Siniša Hajdaš Dončić poručio da on podržava Orsata Miljenića za predsjednika SDP-a. Navodno, kako neslužbeno doznajemo u toj stranci, za Miljenićevu kandidaturu, za kojeg drže da je bio uspješan ministar i da nije opterećen sukobima u SDP-u, je nekoliko viđenijih SDP-ovaca. No, kako javljaju mediji, u tome nema podršku još uvijek aktualnog predsjednika stranke Zorana Milanovića koji navodno favorizira Ranka Ostojića. Hoće li se kandidirati nismo uspjeli doznati kod samog Miljenića jer do njega do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doći.

Kao što nismo uspjeli doći ni do Davora Bernardića, predsjednika zagrebačkog SDP-a za kojeg se također spekulira da bi mogao u utrku za šefa SDP-a. No, u razgovorima koje smo zadnjih dana vodili s nekim od najbližih suradnika čelnika najjače organizacije SDP-a, dalo se naslutiti da on zasad o tome ne razmišlja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, mediji spekuliraju i imenom Rajka Ostojića, ministra zdravlja u Milanovićevoj Vladi kojeg je baš Milanović marginalizirao jer je, tvrdili su iz suprotnog tabora, na unutarstranačkim izborima podržao Zlatka Komadinu koji je, pak, jučer poslao više nego jasnu poruku Toninu Piculi rekavši mu da se stranka ne može voditi iz Bruxellesa što je ovaj rekao u ekskluzivnom razgovoru za RTL Danas.

Tu su izjavu Piculu zamjerili mnogi. U neslužbenim razgovorima poručuju da je to velika pogreška koja bi Piculu konačno mogla stajati lošeg rezultata na unutarstranačkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranka je u uistinu lošem stanju. Ova stranka treba predsjednika koji će za stranku živjeti svaki dan, 24 sata na dan. Pa mi imamo stvarno velike probleme, poraženi smo na izborima, HDZ nas sustiže u Zagrebu, u nekim većim gradovima nemamo nove, mlade kadrove koji mogu 'potegnuti'. Dakle, treba nam predsjednik koji će unijeti neku novu energiju, koji će 'stvoriti' nove ljude i koji će razgovarati s našim članstvom. A to se ne može raditi iz Bruxellesa", govori nam naš sugovornik iz vrha SDP-a.

Pred SDP-om su, prema svemu sudeći, burni dani. Hoće li iz svega izaći jači, ili će sve ovo dodatno oslabjeti stranku, ostaje nam za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo