uključila se u bitku za zagreb /

Mrak Taritaš u Direktu: 'Ovo neće biti stranačko nadmetanje, ovo će biti borba jakih kandidata'

Razlika između Bandića i drugih kandidata se smanjuje. U svakom slučaju, trka je počela, a lokalni izbori u Zagrebu će biti neizvjesniji nego ikad

14.11.2016.
22:42
VOYO logo

Kako stvari stoje politička era Zorana Milanovića je gotova, od starih lavova na političkoj sceni ostao je još jedino Milan Bandić, koji Zagrebom vlada već 15 godina. Je li i njemu došao kraj? Prema zadnjoj anketi koju je za HNS radila agencija Promocija Plus gotovo dvije trećine Zagrepčana smatra da na čelu grada treba biti nova osoba. S druge strane ista anketa kaže kako je Milan Bandić i dalje najpoželjniji izbor za gradonačelnika.

Ali do izbora ima još 6 mjeseci, a razlika između njega i drugih kandidata iz mjeseca u mjesec se smanjuje. U svakom slučaju, trka je počela, a lokalni izbori koji nas čekaju na proljeće, u Zagrebu će biti neizvjesniji nego ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S trećeg mjesta u utrku za zagrebačku gradonačelnicu ovog vikenda je i službeno krenula bivša mninistrica i HNS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš.

Očekivao sam Vas s onim tamnim sunčanim naočalama za after party s kojima ste se pojavili nekidan u Saboru, ali sinoć nije bilo nikakvog partijanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo partijanja, one su već spremljene i čekaju ljepša vremena. Bila je neprilika zapravo. Popiknula sam se, ozljedila oko, imala podljeve pa da ne plašim ljude okolo. Pala sam uz stepenice".

Pad na stepenicama obično je izgovor za neke obiteljske nesporazume?

"Znam sve. Gospodin Taritaš ovaj put nema ništa s tim".

Uvijek imate te duhovite slogane i rado se igrate sa svojim prezimenom, evo i moto kampanje je Mrak gradonačelnica, tko Vam smišlja te fore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam tim kolega. To su dečki koji su uz mene, koji imaju odlične ideje i ja sam im na tome zahvalna. Očito imamo dobre kampanje i pritom se zabavljamo".

Ali hoće li to biti dovoljno za pobijediti Milana Bandića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, to neće biti dovoljno. Osim društvenih mreža, morate biti na terenu, imati program, ideju i viziju. I uvjeriti birače da ste vi ti koji mogu upravljati gradom. To je moguće jer po anketi dvije trećine građana misli da Grad Zagreb treba dobiti promjene, a ja mislim da bih mogla biti prvo lice tih promjena".

Što je po Vama najgore što je Bandić napravio u Zagrebu?

"Neotvorenost i netransparentnost. A povijest će pokazati što je bilo dobro".

Zagreb danas doista izgleda kao europska metropola, najljepši adventski grad, s velikim socijalnim beneficijama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko ima svoju metodu upravljanja gradom i to je metoda koja je pokazala da je Bandić 16 godina gradonačelnik. Građani su to prepoznali i birali ga. Socijalna davanja, Bundek i adventsko vrijeme koji je pokazao Zagreb kao europsku metropolu. Ali za 16 godina upravljanja to nije dovoljno".

Zašto mislite da Sandra Švaljek ne bi bila dobra gradonačelnica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Zagreb zaslužio imati puno kandidata i da se mi za njega borimo programima, idejama i vizijom. A građani će izabrati onoga za koga vjeruju da će to realizirati. Mislim da je moja prednost što sam u mandatu ministrice da programe s kojima sam krenula, da sam znala ih postaviti i realizirati. Sve što obećam, neće ostati obećanje, nego ću iza toga ići u realizaciju".

Vi ste cijeli svoj radni vijek proveli u Ministarstvu graditeljstva, dok niste postali sama sebi šefica uglavnom su Vam šefovi bili HDZ-ovi ministri, i koliko sam čitao svi su Vas oni dosta cijenili, a i Vi njih, možete li onda računati i na HDZ u kampanji za gradonačelnicu?

"Ne računam na HDZ, oni će sigurno imati svog kandidata. Ovo neće biti stranačko nadmetanje, ovo će biti nadmetanje jakih kandidata".

A na SDP? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja računam na široku podršku građana".

Ako pobijedite, što ćete prvo ukinuti što ćete prvo uvesti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako pobijedim, uvest ću otvorenost i transparentnost proračuna, gradsku imovinu koja treba biti vidljiva svima. Govorila sam o tramvajskim kartama koje će se plaćati po broju stanica, o odvozu smeća i da plaćate prema onom što proizvedete".

Prirez?

"U prvoj godini analizu, a onda svaku godinu posto manje. Dakle, na kraju mandata 15 posto prireza, što je realno".

Besplatne knjige? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako netko misli da ću ja sa sjekirom micati sve ono što je dobro, to sigurno neću učiniti".

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo