poručila da agoniju treba prekinuti / Mrak Taritaš: 'S Mostom uvijek nešto novo, neka sa svojih 12 potpisa čine što misle da je najbolje'

'Država ne funkcionira kako treba, treba završiti agoniju i ići na nove izbore', poručuje HNS-ova zastupnica

16.6.2016.
11:20
VOYO logo

HNS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš se u Saboru obratila novinarima i još jednom ponovila kako ovu agoniju treba hitno prekinuti.

"Jedina taktika HNS-a je da se ono što je krivo započetom, završi i da damo Hrvatskoj šansu za budućnost. Mi smo jasno, od početka rekli, nismo glasali za ovu Vladu, jednako tako će nas devet glasati da ova Vlada treba otići. Tu nije samo pitanje slučajnog premijera Oreškovića, već cijele Vlade koja se nazvala reformskom i apsolutno krivo iskoristila riječ 'reforma'. Trebaju otići i priznati da se nisu snašli i da ne znaju, i dati priliku onima koji znaju", rekla je  Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ova zastupnica kaže kako bi svaka informacija koju bi rekla o broju prikupljenih potpisa za raspuštanje Sabora, bila pogrešna.

"Zadnja informacija je da je nas 59 potpisalo, koalicija plus IDS. Pitanje je tko će nam se pridružiti. Građani su rekli da bi izbore, ajmo ih poslušati", rekla je HNS-ova zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirala je i Mostovih 12 potpisa za raspuštanje Sabora, koje navodno drže u ladici i još ih nisu predali predsjedniku Sabora Željku Reineru.

"S Mostom uvijek imate nešto novo. Oni neka sa svojih 12 potpisa čine što misle da je najpametnije i najbolje. A isto to i mi činimo", kaže Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje i da ovu agoniju treba završiti i ići na izbore, a ako je HDZ želi produžiti još 30 dana, da to ide njima na dušu.

"Orešković je zaista slučajni premijer, trebalo mu je tri sata da se odluči. Došao je u zemlju u kojoj nije surašivao, radio niti politički djelovao. Mislim da tu trakavicu ne treba nastaviti. Ako vidite da je netko pao, treba mu dati priliku da časno uzmakne, ne treba ga udarati. Ova vlada je imala više telefonskih sjednica nego pravih. Pokazali su se neučinkovitima, pristojno je reći da ne znaju i da dođe netko tko zna", zaključila je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo