tražit će pravnu zaštitu / Mrak Taritaš o prijavi Povjerenstva: 'Ako treba zataškati slučaj Žalac, ne čudi me da je ovo sad objavljeno'

Od 2011. do 2016. za angažman u HGK primila je 52.256 kuna u neto iznosu

13.3.2019.
11:24
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava navode iz prijave vezane za angažman Anke Mrak Taritaš u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Ta se prijava odnosi na naknade koje je primila kao članica ispitne komisije HGK za agente za posredovanje nekretninama.

Iako je prošli tjedan rekla da je za taj angažman dobila 12.500 kuna, za Jutarnji list je iz HGK potvrđeno da je Mrak Taritaš od 2011., kada je postala zamjenica ministra, do 2016., kada joj je završio mandat ministrice graditeljstva, ukupno je primila 52.256 kuna u neto iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš kaže da zna za najnoviju prijavu Povjerenstvu, ali kaže da u ovom slučaju nema sukoba interesa, jer, tvrdi, sve je prijavila.

"Ako treba zataškati slučaj ministrice Žalac, ne čudi me da je ovo sada objavljeno... Sad sam se prvi oput susrela sa činjenicom da ću potražiti pravnu zaštitu", kazala je u srijedu u Saboru Mrak Taritaš pokazavši imovinsku karticu u kojoj je sve prijavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavu povjerenstva nije vidjela, kad je dobije, o njoj će se očitovat, dodala je.

"Trgovačko-ucjenjivačka Vlada vode ovu zemlju u propast", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo