jasno i glasno / Mrak Taritaš: 'Iz Bandićeva izvješća vidimo da nema vizije i strategije razvoja Zagreba'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Zagreb se ne razvija kao što se razvijaju ostale metropole, nema ljude koji upravljaju gradom s jasnom vizijom i strategijom razvitka'

21.3.2018.
12:11
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a u zagrebačkoj Skupštini Anka Mrak Taritaš ocijenila je u srijedu kako je iz gradonačelnikova izvješća o radu za drugu polovicu 2016. i cijelu 2017. vidljivo da ne postoji vizija strategije i razvoja grada, te da se Zagreb ne razvija kao ostale metropole.

"Naš gradonačelnik je onaj vizionar koji se probudi i ima viziju vezano uz jedan projekt, no nema vizije strategije i razvoja i to se čita iz izvješća. Zagreb se ne razvija kao što se razvijaju ostale metropole, nema ljude koji upravljaju gradom s jasnom vizijom i strategijom razvitka. Živimo u gradu u kojem je za 16 mjeseci bilo moguće napraviti zgradu HNK, a što je napravljeno za 18 godina koliko je Milan Bandić na vlasti? Ako ne radite ništa i stagnirate na mjestu, idete korak unazad", kazala je Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, poručila je da gradonačelnik upravlja gradom na neuobičajen način te da, iako je tako uobičajeno i zakonom propisano, nije baš imao neku potrebu poštivati zakon i dostavljati izvješće o radu. 

Bandića užasno nerviraju strategije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je kako gradonačelnika Bandića užasno nerviraju strategije, pa Grad nema ni strategiju prostornog razvoja, a još manje strategiju zbrinjavanja otpada.

Mrak Taritaš je rekla i kako, s obzirom da neki gradovi obilježavaju godišnjice otvaranja nečega, Zagreb može uz muzej neispunjenih obećanja imati i godišnjice neispunjenih obećanja, budući da je lani bilo deset godina od prekida rada žičare na Sljemenu. Gradonačelniku je zamjerila i izostanak ideja i vizije što raditi s prostorima Zagrepčanke, Gredelja i Velesajma, jer se takvi strateški projekti iz godine u godinu ponavljaju bez da se zna što je strateški projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče stanogradnje u Podbrežju, kazala je kako su tamo kupljeni stanovi ispod broja deset, dok za vrtiće i škole u Zagrebu nije izdvojeno ništa - niti se obnavljaju. niti se rade novi. "To sve iščitavamo iz izvješća gradonačelnika, koji je sada prisiljen oporbom dao izvješće", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo