Gost Direkta /

Može li itko zaustaviti Željka Keruma? Andro Krstulović Opara: 'Ja se bojim samo bolesti'

'Ja se bojim samo bolesti, nikoga drugog. Idem vrlo snažno sa svojim programom i predlažem građanima promjenu. Nemam se čega bojati, kamoli Keruma, poručio je Opara

2.5.2017.
22:45
VOYO logo

Stanje u Splitu, uoči lokalnih izbora, koji su nekako pali u sjenu zbog krize vlasti, prokomentirat ćemo s HDZ-ovim kandidatom Androm Krstulovićem Oparom.

Posljednjih dana u Splitu su se zaredali sukobi na ideološkoj osnovi, Frljićeva predstava, proslava praznika rada, čuli ste i što kaže jedan od vaših protukandidata. Kako vi, kao možda budući gradonačelnik gledate na posljednje događaje u Splitu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije moj Split i u mome Splitu se to neće događati. Neće biti napada netolerantnih ljudi. Mi smo o ovome događaju čuli od nekih političkih aktera koji su se potrudili da bi približili javnosti taj nemili događaj. I da  su prosvjedi pred kazalištm izazvali razočaranost nekih ljudi što tamo nije bilo više nasilja.

Jeste li kao HDZ-ov kandidat u problemu zbog događanja oko Vlade, sabora, šteti li vam u kampanji? Novi izbori ili većina, vaši podaci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni ne remeti ništa jer odlučnost premijera Plenkovića je jedna jasna, hrabra, čvrsta odluka HDZ-a. To učvršćuje hrvatsku javnost i pokazuje da smo generacija mladih političara kojima nije do paničnog držanja svojih fotelja.

Vaš je program razvoj Splita do 2025-te, evo Bandića će pamtiti po fontanama, hoće li vas po tunelima, planirate graditi njih tri ili po mostu za Kaštela?

Ne želim se baviti politikom da bi me se zapamtilo. Želim promjene u gradu, da Splićani mogu raditi u svom gradu, nogostup do svake škole... tuneli su samo jedan od prijedloga jer Grad mora biti ambiciozan.

Oko 500 je zaposlenih u Banovini, ima li tu popularnih uhljeba, hoćete li ih otpustiti ili što s njima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba ih povesti, pokazati svojim primjerom kako se gradi i radi svoj grad.

Željko Kerum peče janjetinu, dijeli sendviče s pršutom, bojite li se da mu raste popularnost, imate li recept kako pobijediti Keruma?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja se bojim samo bolesti, nikoga drugog. Idem vrlo snažno sa svojim programom i predlažem građanima promjenu. Nemam se čega bojati, kamoli Keruma.

Ankete vam daju najjaču potporu, ali nedovoljnu, koga vidite kao najjačeg protukandidata u drugom krugu? 

Tko god se nađe u drugom krugu izbora sa mnom, prilagodit ću se tome. Nadam se da će se tada raspoznati razlika između programa za sve - onog mog i onih koji lutaju. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo