TRANSFORMACIJA U DESNICU / Most zbog Škore ostao bez vijećnika: 'Trebali smo imati svog predsjedničkog kandidata'

Image
Foto: Ivica Galović/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Most se transformirao u stranku krajnje desnice, a tim putem ja ne želim ići, poručio je Ivo Glavaš iz Šibenika

7.10.2019.
12:36
Ivica Galović/Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Šibenski gradski vijećnik Ivo Glavaš napustio je Most nezavisnih lista zbog njihove podrške predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori.

Glavaš će odsada biti nezavisni gradski vijećnik, a na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Šibeniku rekao je kako smatra da je glas za Škoru glas za HDZ te da se Most NL transformirao u stranku krajnje desnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napuštam Most i odsada ću biti nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Šibenika. Razlog leži u tome što je Most odlučio podržati Miroslava Škoru za predsjedničkog kandidata, a to je meni kao predstavniku građanske opcije apsolutno neprihvatljivo. Most se transformirao u stranku krajnje desnice, a tim putem ja ne želim ići. Umjesto da su istaknuli svog kandidata, udružili su se s drugim desnim opcijama i na taj način je očigledno formiran desni blok“, rekao je Glavaš.

Glavaš smatra da na predstojećim predsjedničkim izborima HDZ ima dva kandidata:  Kolindu Grabar Kitarović kao službenog kandidata i Miroslava Škoru kao zamjenskog kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni imaju plan A i B jer pod svaku cijenu žele imati svog čovjeka na Pantovčaku, a to nije sve", rekao je i iznio svoje viđenje situacije.

"Na izborima za Europski parlament vidjelo se da je HDZ-u drastično pala podrška, na svega dvadesetak posto, što znači da neće moći sami formirati Vladu.Tu na scenu stupa Miroslav Škoro s ciljem da im donese određeni broj zastupnika krajnje desnice. Dakle, on želi okupiti i ujediniti stranke krajnje desnice i stvoriti iluziju da je glas za njega glas protiv HDZ-a, a u stvarnosti je glas za njega glas za HDZ", rekao je te ustvrdio da je Most naivno i lakomisleno uletio u cijelu priču misleći da se podrškom Škori bore protiv HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Glavaša je Škoro 'sto puta veći HDZ-ovac od Kolinde Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića zajedno'.

Glavaš ističe kako je on osobno predstavnik moderne građanske opcije i da ga ne zanima ideologija, ali ga zanima zlouporaba ideologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao čovjek koji želi Hrvatsku 21. stoljeća, Hrvatsku budućnosti, Hrvatsku koja ide prema naprijed, žestoko se protivim vraćanju naše zemlje unatrag u mračnu i mutnu prošlost. Naša država nema vremena da se vrti u začaranom krugu koji je stvorio HDZ", zaključio je Glavaš.

Na pitanje novinara tko bi po njemu bio prihvatljivi predsjednički kandidat, odgovorio je da kandidata ima puno, da ne razmišlja o tome i da je fokusiran na lokalne teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo