MOST POTVRDIO DA ŽELI U IZVRŠNU VLAST: / Poslali poruku HDZ-u i SDP-u

Image
Foto: Pixsell, Grgur Žućko

Iz Mosta su se oglasili priopćenjem u kojem navode da su već samim početnim prijedlogom pokazali spremnost na sudjelovanje i u izvršnoj odgovornosti i to do najviše razine.

13.11.2015.
16:44
Pixsell, Grgur Žućko
VOYO logo

Pristisak i lijevih i desnih

"Izborni proces još nije završen, a i prethodna iskustva formiranja vlade u Hrvatskoj (pa i u europskim državama) je uobičajenih mjesec dana. Svaki pritisak, svako brzanje u procesu razgovora s dvije strane može finaliziranje usmjeravati u čistu 'mi ili oni' verziju na koju Most ne pristaje, a upravo to ovakvim indirektnim pritiskom te dvije stranke i zagovaraju. Most daje prednost samo onom modelu usuglašavanja strukturnih reformi koji će rezultirati dobrobiti Hrvatske, a ne parcijalnim interesnim pozicijama, uključujući i poziciju Mosta", navodi se u priopćenju.

Nadalje, navode da su sastanci koje je Most obavio do sada, bili su prvi, inicijalni sastanci te da je nerealan i neprihvatljiv pritisak javnosti na ishitreno donošenje odluka o sastavljanju nove vlade. Na tim je sastancima, kažu, dogovoreno da se najprije pristupi usuglašavanju glavnih programskih pozicija i željenog smjera strukturnih reformi i promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EVO OD ČEGA NE ODUSTAJU: /

Most spreman za preuzimanje odgovornosti

Image
EVO OD ČEGA NE ODUSTAJU: /

Most spreman za preuzimanje odgovornosti

Imaju prijedlog novog ustroja vlade

Poručuju da će tijekom idućeg tjedna, nakon službene objave DIP-a o rezultatima izbora, dostaviti službeni prijedlog strukturnih reformi i promjena, te mogućeg ustroja nove vlade objema stranama.

Most nezavisnih lista, odmah nakon objave rezultata izbora, otvorio je razgovore o mogućoj poslijeizbornoj suradnji s Hrvatskom demokratskom zajednicom i Socijaldemokratskom partijom, ponudivši im na načelnoj razini mogućnost suradnje na široj platformi negoli je to formiranje Vlade samo s jednom stranom", podsjećaju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bježimo od odgovornosti"

"Da bi ta spremnost pala na plodno tlo Most se nije ponašao ultimativno, stoga odbacujemo pritiske u kojima se potpuno netočno prikazuje da Most bježi od odgovornosti. Naprotiv, baš zbog spremnosti preuzimanje maksimalne odgovornosti, mi parcijalnom kombinatorikom ne želimo dovesti i HDZ i SDP, a onda i same sebe, u pat poziciju zbog koje bi razgovori bili blokirani", navode.

Apokaliptični scenariji rušenja svijeta

"Molimo javnost da radi ozbiljnih razgovora o sudbini države ne pristane na apokaliptične scenarije rušenja svijeta zbog nekoliko dana konzultacija. Oni koji su voljni preuzeti punu odgovornost, pa i izvršnu, a na to je spreman i Most, ne smiju pristajati na scenarij pritisaka pod motom "nema vremena". Vremena svakako ima, a Most će to vrijeme utrošiti u izgradnju stabilnih okvira vlasti, kako zakonodavne, tako i izvršne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na prošlim izborima dobila šansu za odgovornu politiku. Politiku koja ne pristaje na paniku i zakulisne scenarije. Još jednom pozivamo i HDZ i SDP da ne ruše tu šansu, stoji u priopćenju Mosta.

Zaključuju da ni u Hrvatski sabor ni u Banske dvore neće ući zbog fotelja, bilo kakvih "ponuda ispod stola", te da idući tjedan žele vidjeti samo mjere za hrvatski strukturni oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa se drugo neće "prošvercati", poručili su.

ZASTUPNICA MOSTA: ‘Svašta se priča i piše, zbunjena sam, zašto me nitko ne zove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo