brkić službeni kandidat za ministra branitelja / Most će podržati Karamarkov prijedlog uz jedan uvjet, Brkić: 'Počašćen sam kandidaturom!'

'Stranka je donijela odluku, počašćen sam prijedlogom stranke, odnosno Tomislava Karamarka. To je časna dužnost časne hrvatske populacije branitelja, ako budem izabran u Saboru zastupat ću interese branitelja , onih koji su stvarali hrvatsku državu', poručio je Brkić

22.2.2016.
18:32
VOYO logo

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kandidat je za ministra branitelja u hrvatskoj Vladi, najavio je to u ponedjeljak navečer u Varaždinu predsjednik HDZ- a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prije početka obilježavanje 26. obljetnice osnivanja HDZ-a Varaždinske županije.

"Mi smo danas dogovorili, odlučili, da ćemo gospodina Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, predložiti za ministra branitelja i ja sa zadovoljstvom to priopćavam", rekao je Karamarko pri samom kraju odgovaranja na novinarska pitanja..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prethodno novinarsko pitanje kako (Herman) Vukušić i (Josip) Jurčević mogu biti savjetnici u Ministarstvu branitelja, koje u ovom trenutku nema ministra, Karamarko je odgovorio da će sada stići novi ministar i da će se vidjeti što će se dogoditi po pitanju savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Milijan Brkić i Tomislav Karamarko

(Slavko Midzor/PIXSELL)

Na činjenicu da tri tjedna nije imenovan ministar branitelja,  Karamarko je mišljenja da to nije problem te da je on isključivi „krivac“ za to. Kaže da je obavljao puno razgovora i da je bilo puno kontakata i konzultacija te da je sada stvar „prelomljena“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje postoji li problem u komunikaciji s braniteljima odnosno braniteljskim udrugama, Karamarko kaže da nema problema, a da će do sastanka doći kada oni to zatraže. 

Dodao je da premijer ima brojne obveze poput današnje u Londonu, ali kada se vrati da nema problema za dogovor oko sastanka, pogotovo sada kada je riješeno pitanje novog ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić: Bez podrške Mosta ne bi niti došlo do moje kandidature

"Stranka je donijela odluku, počašćen sam prijedlogom stranke, odnosno Tomislava Karamarka. To je časna dužnost časne hrvatske populacije branitelja, ako budem izabran u Saboru zastupat ću interese branitelja , onih koji su stvarali hrvatsku državu - rekao je Brkić za N1.

Na pitanje novinara ima li podršku Vijeća za suradnju, odnosno članova Mosta, Brkić odgovara: 'Bez suradnje, odnosno bez njihove podrške ne bi ni došlo do ove kandidature' , rekao je i dodao 'da nije upoznat da su se ranije protivili tome, to su sve nagađanja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počašćen sam kandidaturom od strane Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, a ako i kad budem izabran, moći ću komentirati prve poteze kao ministar branitelja - rekao je Brkić.

Most će podržati imenovanje Brkića ako se dokaže da nije falsificirao diplomski rad

U Mostu kažu da će podržati imenovanje Brkića jer je i sam bio branitelj pa poznaje probleme te populacije. Međutim, pokažu li se, nastavljaju, tvrdnje oko njegova falsificiranja diplomskog rada istinite, očekuju da sam odstupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu ćemo se držati standarda koji su postavljeni kod njegova prethodnika, Mije Crnoje", kazali su iz Mosta.  

Klemm pozdravlja Karamarkov prijedlog: 'Mislimo da to jedna od boljih ideja'

"Sigurno da pozdravljamo prijedlog za Brkića. Imat će podršku branitelja jer je on jedan jak politički lider, sve ono što treba napraviti za braniteljsku populaciju mislimo da će on kroz svoj lik i djelo napraviti. Mislimo da to jedna od boljih ideja", izjavio je Josip Klemm, Predsjednik udruge specijalne policije Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja dao je ostavku prije tri tjedna nakon skandala oko prijavljene krive adrese i zemljišta u Samoboru.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo