MOBITELI U SABORNICI: / 'Nitko nije toliki sadist da bi slušao Glasnovića ili nekog sličnog umjesto da surfamo po netu'

Image
Foto: Pixsell

'U Sabornici se ne smije dogoditi bilo kakva zabrana, to je javno mjesto, to je javno djelovanje saborskih zastupnika,

11.4.2019.
8:36
Pixsell
VOYO logo

Okolnosti prijetnji koje je saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac izrekao saborskoj straži još uvijek se utvrđuju, no kako je sam incident snimljen mobitelom, usprkos tome što je rad saborske straže zabranjeno snimati, neki od zastupnika su za izmjenu tog propisa, piše Dnevnik.hr. Među njima je i zastupnik Živog zida Tihomir Lukanić.

Image
BUNJAC DIVLJAO U SABORU I PRIJETIO SMRĆU: /

Jandroković otkriva što se zastupniku može dogoditi zbog ovog incidenta

Image
BUNJAC DIVLJAO U SABORU I PRIJETIO SMRĆU: /

Jandroković otkriva što se zastupniku može dogoditi zbog ovog incidenta

'Zaštita identiteta državnih službenika'

"U Sabornici se ne smije dogoditi bilo kakva zabrana, to je javno mjesto, to je javno djelovanje saborskih zastupnika, bez obzira da li trenutni vremenski kontekst - sjednica traje ili sjednica ne traje", rekao je Lukanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njime se ne slaže zastupnik HDZ-a Ivan Šuker.

"Za ovaj Sabor su pale mnoge hrvatske žrtve, mnogo krvi je proliveno da imamo slobodnu i neovisnu hrvatsku državu i mislim da elementarno poštivanje prema tim ljudima naprosto ne može dozvoliti ovakvo ponašanje u Hrvatskom saboru", smatra Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Arsen Bauk navodi kako interes javnosti može biti način postupanja saborske straže prema zastupnicima i da bi građani trebali ocijeniti što je to.

"U tom smislu, za mene je opravdano ograničenje snimanja samo u svrhu zaštite identiteta državnih službenika'', kaže SDP-ov Arsen Bauk, dok Ivan Lovrinović smatra "koga to zanima on će gledati, koga ne zanima neće gledati, bitno je da nitko nikoga ne gađa ovim pločicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JE LI SABORSKA STRAŽA PREKRŠILA OVLASTI DOK JE IZBACIVALA PERNARA? ‘Našem zastupniku su oduzeli mobitel!

'Sredstvo komunikacije'

A kada je riječ o korištenju mobitela u sabornici, saborski zastupnici smatraju kako su im mobiteli sredstvo za rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korištenje u samoj sabornici je pitanje osobne kulture. Meni je telefon uvijek na vibraciji i naravno ako je neki hitni poziv izađem iz sabornice pa se javim'', kaže Predrag Fred Matić iz SDP-a, dok je sličnog stava Mostov Miro Bulj.

"Koristim ga ako primim nekakvu poruku od građana ili određene stvari koje su bitne meni za raspravu, naravno da u tom trenutku to pročitam, naravno da je to nama danas svima sredstvo komunikacije'', kaže Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da nitko nije toliki sadist da bi sad morali Glasnovića slušati ili nekog sličnog zastupnika umjesto da surfamo po internetu", kazao je Bauk.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo