edukacija poduzetnika početnika / Mladi poduzetnici, prijavite se! Počinju prijave za projekt 'Budi i ti poduzetnik'

Image
Foto: Thinkstock.com

Nezaposlenost mladih osoba u Osječko - baranjskoj županiji gorući je problem pa je njegovo rješavanje prioritet županijskog savjeta mladih. Projektom "Budi i ti poduzetnik" poticati će se edukacija poduzetnika početnika. Organizirat će se i tečajevi, predavanja i radionice za one koji imaju ideju, ali ne i iskustva pri pokretanju vlastitog posla.

25.2.2016.
13:39
Thinkstock.com
VOYO logo

"Projekt je osmišljen s ciljem da se mladim poduzetnicima prikažu znanja i da se oni sami educiraju o cijelom poslovanju njihove nove tvrtke, da dobiju što bolje i konkretne informacije od pravih gostiju predavača koji znaju svoj posao i koji su za to educirani", kazala je Donna Šimatić, predsjednica Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

U zaobilaženju birokratskih zavrzlama mladim će poduzetnicima pravnim savjetima pomoć pružiti projektni partneri, udruga Šubi-Dubi te tvrtka Rekupero. Upravo su ovakve suradnje sa već afirimiranim poduzećima, rekao je dožupan Dragan Vulin, korak ka povećanju poslovnih šansi za mlade, dodavši: "Jer u konačnici kada govorimo o, nažalost o teškoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, posebice i u Slavoniji, samim time i u Osječko-baranjskoj županiji ali i velikim iseljavanjima mladih, posebno iz ovih krajeva, sigurno je da je ovo jedna od mjera za koju vjerujem da će barem jedan mladi čovjek, jedna mlada osoba ostati ovdje, pokrenuti svoj posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo