nisu požalili / Mladi par krši predrasude o Slavoniji: 'Bilo nas je strah, no oboje smo se zaposlili i presretni smo!'

Nakon završenog fakulteta, nisu htjeli čekati na zavodu za zapošljavanje. Par iz naše priče pronašao je posao iz snova u Slavoniji

10.11.2018.
19:32
VOYO logo

U gomili vijesti o odlasku mladih iz Slavonije u potrazi za poslom, pronašli smo pravu rijetkost - mlade, školovane ljude koji su se iz Zagreba doselili u Slavoniju i to upravo zbog posla.

Nakon završenog fakulteta, nisu dugo htjeli čekati na zavodu za zapošljavanje. Listali su oglase i posao u struci našli u Feričancima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetčetverogodišnja enologinja Lucija svakoga jutra obilazi vinski podrum. Iako rođena Zagrepčanka, svoj posao obavlja uz zvuke tamburice, jer nakon završenog Agronomskog fakulteta odlučila se odseliti iz velegrada i prihvatiti posao u vinariji u malim Feričancima.

“Izuzetno sam sretna što mi je uopće pružena prilika raditi na prvoj liniji u samom podrumu i samim vinogradima gdje sve počinje”, priča nam enologinja Lucija Kužir. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mo mlada enologinja nije sama. Iz Zagreba se u Feričance zbog istog posla preselio i njen zaručnik Martin. Nakon fakulteta, listali su oglase, pronašli posao, I odlučili se za ovaj veliki korak u njihovim životima.

“Pa da na početku je bio strah zbog negativnih vijesti koje se šire u medijima kako mladi napuštaju Slavoniju”, kaže Martin Kovačević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I, govore, nisu požalili, a rade u struci.

“Vidi se da ima dosta posla, pogotovo od samog vinograda, proizvodnje i prodaje vina. Jako sam zadovoljan s radnim uvjetima I vidim veliki prostor za napredak kao mladi enolog”, dodaje Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovi mladi stručnjaci svoju su specijalizaciju izbrusili u dalekoj Kaliforniji, no kažu, ne nedostaje im vreva I gužva Amerike i Zagreba.

“Dane u Feričancima provodim dosta ispunjeno. Nakon posla uvijek se nađe vremena i za kavu i za druženje sa dragim ljudima koje sam ovdje upoznala a za vikend se često zaputim u Zagreb koji nije toliko daleko. 2 i pol sata. Tako da zabave mi ne nedostaje”, priča Lucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Slavoniji mi se najviše sviđaju njihovi običaji i toplina i vedrina ljudi koji tu žive. I sviđa mi se taj miran način života u odnosu na našu metropolu”, kaže Lucija.

Pa su se u Slavoniju, Lucija i Martin zaljubili. Oni definitivno imaju zašto ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo