radi se punom parom /

Mjesec dana nakon požara, na licima obitelji Butković osmijesi: Obrisi novog doma već se naziru

Posla je još puno, tek kad se digne krov, slijedi stolarija pa interijer za koji trebaju baš sve

11.11.2019.
21:56
VOYO logo

Vatra je ovdje bila nemilosrdna. Progutala im je sve, a zidove toliko uništila da ih se moralo srušiti. Obitelj Butković s troje djece i teško bolesnom bakom bila je očajna.
Mjesec dana nakon požara optimizam. Na gradilištu se radi punom parom.

„To je već dan i noć razlika. Kakvo je bilo zgarište u početku, a sada jedna sasvim druga slika, ni nama još nije sve leglo“, kaže Miljenko Butković, vlasnik kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Vanjski zidovi se dižu, interijer je neprepoznatljiv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Napokon je zasjalo sunce na kraju tunela i naziru se neke konture, ono što je suprug rekao - napokon vidimo da se vraća prostor koji je bio naš dom“, kaže Miljenkova supruga Mira.

Ne znaju kako zahvaliti znanima i neznanima koji su pomogli. Mnogi su uplatili novac, ali radnike je teško naći. Četvoricu koji su posljednjih dana kod njih, poslao ih je građevinar iz Čakovca.

„Došli smo ovdje ispred firme, kao donacija firme i sretan sam što sam dio ove priče“, kaže Midhed Hrustić.

„Znači nam puno da možemo pomoć, evo već smo ozidali, sada radimo nadvoje“, kaže Anel Ćasurović, volonter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posla je još puno, tek kad se digne krov, slijedi stolarija pa interijer za koji trebaju baš sve.  Ipak, obitelj nerado moli pomoć.

„Ne želim biti nezahvalna i tražiti ne znam što od ljudi, ljudi su nam i za sada stvarno jako puno pomogli. Bez svih tih ruku koje su uskočile u onim najgorim trenucima mi bi bili daleko od ovoga, i od ovoga smiješka i od ovoga svega“, kaže Mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvim danima nakon nesreće mogućnost da bi im se život ubrzo mogao vratiti u normalu zvučala je kao bajka.

„Ono šta smo govorili do kraja godine useljenje, što je bila nemoguća misija, sad se stvarno čini moguće“, kaže Miljenko.

I ne bude li tako Butkovići ne gube vjeru. Kažu kako će Božić i Novu godinu proslaviti kada usele u novi dom, makar i s kojim tjednom zakašnjenja.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo