Šutnju prekšrio i Milanović / Škoro nekoliko puta prekršio izbornu šutnju: 'Koliko apostola nije izdalo Isusa?'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Izbornu šutnju prekršio je i Zoran Milanović

22.12.2019.
19:03
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Unatoč tome što je kršenje izborne šutnje zakonom zabranjeno, neki kandidati su je ipak kršili. Neki čak u više navrata.

Iz Državnog izbornog povjerenstva upozorili su stožer Miroslava Škore da za vrijeme izborne šutnje, do 19 sati, nije dopušteno objavljivanje ikakvih rezultata ili procjena rezultata te da se suzdrže od daljnjih objava, objavio je GONG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su prijavili navodnu objavu rezultata glasanja u Australiji na Facebook stranici Domovina gdje su prikazani i promatrači u konzulatu Hrvatske.

Škoro je i tijekom dana na svom Facebooku objavio i nekoliko statusa koji aludiraju na njegov redni broj na izbornoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PITANJE DANA: Koliko apostola NIJE izdalo Isusa?
a) 7 b) 8 c) 11
Točan odgovor zaokružite nakon svete mise!", napisao je Škoro ujutro.

Samo par sati kasnije Škoro je napisao damu je Jacques Houdek jutros poslao jednu sjajnu pjesmu. "Slušam ju, evo, već 11. put zaredom", napisao je Škoro. Pjesma je bila Elvisova "It's Now or Never" (Sad ili nikad).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je izbornu šutnju prekršio i u 15 sati, objavivši sliku filma "Oceanovih 11" dodavši kako je to "dobar film za nedjeljno poslijepodne".

Izbornu šutnju prekršio je i Zoran Milanović, također na Facebooku, kada je objavio fotografiju sebe kako glasa te je napisao: "A kako vi provodite ovo kišno jutro?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rezultatima RTL-ovih izlaznih anketa, čiji su podaci prikupljeni do 18 sati, Zoran Milanović, predsjednički kandidat SDP-a, u vodstvu je s 29,58 posto glasova. Aktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu u novom mandatu Kolinda Grabar Kitarović dobiva 26,38 posto glasova, a nezavisni Miroslav Škoro 24,10 posto glasova.

Više pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo