STIŽE LI NAPOKON SPAS? / Za Bandića je Imunološki bio samo dio obećanja, no Kujundžić i Marić uvjeravaju da imaju plan za njegov spas

Tri godine već Milan Bandić nudi spas za Imunološki zavod, na što je Vlada danas i pristala. Zavod je bez dozvole za proizvodnju već gotovo 4 godine, a za rješenje o kojem su počeli razgovarati treba oko 40 milijuna kuna.

12.6.2017.
19:05
VOYO logo

Svakoj su Vladi bili tvrtka od strateškog interesa – a ni jedna ih do sada nije spasila.

Ministri Kujundžić i Marić uvjeravaju da oni konačno – imaju plan. Privatizacije nema, a s potrebnim novcem ulazi - Grad Zagreb. Bandiću je imunološki ionako bio jedno od obećanja svake predizborne kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko točno novca može uložiti grad Zagreb? Polako, mi smo vam rekli što smo za sada dogovorili, a za 30 dana kad Povjerenstvo izađe s papirom, onda ćemo govoriti o novčekima", kaže Milan Bandić.

S tim se dijelom u Zavodu - slažu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to ničija privatna prčija, sad će Pero to uzeti od države pa će Pero to prodati nekome drugome – Štefu recimo..zato mislim da je dobro da je tu grad Zagreb", kaže Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu.

Ministarstva osnivaju Povjerenstvo koje će prvo Imunološki vratiti u jednu pravnu osobu. Drugi korak je - naći im novu adresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak je - proizvodnja plazme ili imunoglobulina na ovoj lokaciji I s ovom opremom proizvodnja nije moguća. Što se tiče cjepiva, nešto je bolje stanje za neka cjepiva, bilo bi dobro sačuvati ih dok se ne napravi novo da se ne bi gubilo licence. kaže Milan Kujundžić.-

Nije jasno zašto dio ne ostane u Rockefelerovoj, vrijednoj lokaciji blizu centra grada gdje je okružen zavodima i bolnicama čije je poslovanje povezano, nego se i uprava i svi odjeli sele na novu lokaciju. A spominjale su se razne – Velika Gorica, Križ, Jastrebarsko...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima više lokacija na kojima bi se moglo graditi ali to će ovo Povjerenstvo razraditi optimalno rješenje I predložiti Vladi RH I Zagrebu", kaže Goran Marić.

Povjerenstva se nižu. A u skladištu je u međuvremenu nagomilano 60 000 litara krvne plazme, na čekanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo