160 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta /

Ministri Ćorić i Aladrović posjetili poduzetnike na potresnom pogođenom području i predstavili modele pomoći

Linije kreditne pomoći za likvidnost s niskim kamatnim stopama se otvaraju preko HBOR-a i HAMAG-a

12.1.2021.
20:00
VOYO logo

Na potresom pogođenom području s poduzetnicima su se sastali ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić te su predstavili modele pomoći tvrtkama Sisačko-moslavačke čije je poslovanje otežano ili zaustavljeno.

Mjeru pomoći za očuvanje radnih mjesta od 4000 kuna po radniku moći će koristiti i tvrtke pogođene potresom.

Linije kreditne pomoći za likvidnost s niskim kamatnim stopama se otvaraju preko HBOR-a i HAMAG-a. Preko ministarstva gospodarstva novac će se moći dobiti najbrže. Za to je predviđeno 10 milijuna kuna interventne pomoći za koju se svi pogođeni mogu prijaviti preko ministarstva gospodarstva.

"Želim izraziti zadovoljstvo činjenicom da su poduzetnici i predstavnici kreditnih institucija, mislim na HBOR i HAMAG u suglasju da u narednom razdoblju namjeravamo učiniti sve što je u našoj moći da stanovnici ostanu na području SMŽ krz privremeni pa onda i stalni smještaj. S druge strane moramo učiniti sve što možemo da proizvodnja u SMŽ opstane i vjerujemo da ćemo upravo ovim natječajima to i učiniti", rekao je ministar Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjere za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 4000 kuna po zaposleniku smo proširili na potresom pogođena područja uz smanjenje kriterija odnosno izuzimanje kriterija pada prihoda. Na taj način smo osigurali 160 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta i gospodarske aktivnosti, za sve one poduzetnike s ovog područja koji su imali materijalne štete vezane za sam potres", rekao je ministar Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo