MINISTRA ĆORIĆA PITALI HOĆE LI GLASATI ZA TOMAŠEVIĆA ILI ŠKORU: / 'Izbor nije najbolji, ali izaći ću...'

Image
Foto: RTL

'Listić će saznati moj izbor', zagonetno je odgovorio ministar Ćorić na pitanje kome će dati glas u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba

23.5.2021.
21:01
RTL
VOYO logo

U RTL-u Danas gostovao je ministar gospodarstva i održivog razvoja, HDZ-ovac Tomislav Ćorić, a među ostalim upitan je za koga će u drugom krugu lokalnih izbora glasati za gradonačelnika Zagreba - Miroslava Škoru ili svoga imenjaka Tomaševića.

"Izaći ću na izbore. Izbor nije najbolji. Listić će saznati moj izbor", zagonetno je odgovorio Ćorić dodavši kako je sigurno da će ispuniti svoju građansku dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stopirali smo gospodarstvo, ali smo očuvali radna mjesta'

Osim toga, govorio je i o kreditnom rejtingu Hrvatske, uvođenju eura i oporavku gospodarstva. Osvrnuo se i na inflaciju kazavši da će biti dva postotna boda, što ne smatra značajnijim rastom.

"Ovakva inflacija je prouzročena rastom u sektoru, prošla godina je bila godina pada nafte i derivata, sada je povećanje za preko 50 posto. Nafta je gorivo za proizvode", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kada se očekuje ekonomski oporavak, rekao je da će za to trebati nešto vremena.

"Što se tiče radnih mjesta, nezaposlenosti, u prvoj polovici 2022. godine. Nekoliko dobrih godina se istopilo uslijed činjenice da smo stopirali gospodarstvo, ali očuvali smo radna mjesta", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo