Promijenio je naziv ministarstva.... / Ministarstvo zdravstva: jedan od najvećih i najtežih resora u Vladi ima jednog od najneprimjetnijih ministara

Za divno čudo i sasvim suprotno dosadašnjoj praksi ministra zdravstva nitko ne dira, nitko ga ne proziva, nitko se ne žali na njegove odluke, a nitko i ne zna je li ikakve odluke odnio

8.2.2017.
22:22
VOYO logo

Jedan od najvećih i najtežih resora u Vladi ima jednog od najneprimjetnijih ministara. Milan Kujundžić, da ga tu i tamo ne vidimo u nekim protokolarnim prilikama ne bi ni znali da postoji. 

"Nisam puno napravio, niti ću napraviti u skoroj budućnosti puno, sustav hrvatskog zdravstva je dobar i samo ga treba stabilizirati, financijski i nadasve ljudskim resursima", izjavio je Milan Kujundžić 26. siječnja 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je govorio ministar zdravstva 100. dana u fotelji ministarstva koje grca u problemima. Promijenio je naziv ministarstva i što još...?

U sustav u kojem nije uspio puno promijeniti vratio se i Dario Nakić - noćna dežurstva u zadarskoj bolnici teška su, ali lakša od posla ministra. Jer - plaćanje hitne, skuplje dopunsko, ukidanje programa 72 sata - sve što je planirao dočekano je na nož. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A njegov nasljednik? 

"On je oprezniji sasvim sigurno u svim tim pristupima. Ja ne mogu govoriti o dinamici, o prioritetima koje je ministar Kujundžić ovoga trenutka sam sebi odredio. Trebamo znati i preuzeti odgovornosti i reći da treba napraviti da sustav bude održiv, a ne gledati kako nešto prolazi", kazao je Dario Nakić, bivši ministar zdravlja.

SDP-ov bivši ministar zdravlja kaže - 100 dana malo je za konkretne poteze, ali....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidimo da zapravo izostaju neki veliki planovi. Treba napomenuti da postoji i dokument kiji se zove Strategija razvitka zdravstva i to očekujem da se i dalje provodi. Sustavu zdravstva su potrebne promjene, sustavu zdravstva su potrebna nova ulaganja.SINIŠA VARGA, (SDP) bivši ministar zdravlja

Novinarka koja zdravstvo prati 35 godina, i ispratila je sve ministre - kaže: Kujundžić je, barem zasad - bolji od Nakića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govori kako on nije revolucionar, a sve ne bi li privolio župane, odnosno lokalne zajednice da surađuju s njim. Dodatna otegotna okolnost su mu lokalni izbori. Sad je potegnuo ručnu. On sad mora vrlo nježno, hoda kao po pamuku da bi dobio ono što očekuje, a to je funkcionalno spajanje bolnica", kazala je Goranka Jureško, novinarka Jutarnjeg Lista.

Spajanje bolnica, dugovi,  informatizacija sustava, liječnici zatrpani administracijom, nedostatak indikatora kvalitete. Popis je dug.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komoru - odlazak liječnika je gorući problem broj jedan.

"Imamo jedan prijedlog na koji način je to moguće riješiti. Iznijeli smo dio što se tiče specijalizacija pred ministra, očekujemo uskoro poziv i na razgovor o prihcvaćanju toga plana, imamo i druge planove, komora je razradila kompletan sustav kako bi sačuvali zdravstveni sustav za naše pacijenete", kazao je Ante Zvonimir Golem, dopredsjednik Hrvatske liječničke komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako danas ministar sam sebe ocjenjuje:

"Hm, mogao sam i bolje. Što ste mogli bolje? Ne znam što sam mogao bolje, ali uvijek čovjek mora težiti boljemu", poručio je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje su i kraće liste čekanja. Ako baš danas želite započeti s ortodontskom terapijom - na red ćete doći kada Kujundžić bude na pola mandata. 

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo