MINISTARSTVO U 'RATU' S COVID-BOLNICOM DUBRAVA: / Umjesto da pomognu u zbrinjavanju infektivnog otpada - poslali im inspekciju

Image

Problem je volumen otpada s kojim se ta tvrtka, ali i druge koje bi isti otpad trebale pretvoriti u neinfektivni, više ne može nositi. Jedan od prijedloga bio je spaljivanje u cementari Našice.

20.1.2021.
9:54
VOYO logo

Covid-bolnica u Dubravi tražila je pomoć zbog gomilanja infektivnog otpada, a ministarstvo im je poslao inspekciju, piše danas Jutarnji list, navodeći da je problem volumen otpada s kojim se tvrtke koje bi ga trebale pretvoriti u neinfektivni, više ne mogu nositi.

"Bila nam je inspekcija i do 27. siječnja moramo ukloniti infektivni otpad koji zbog covida-19 svakodnevno pojačano nastaje u našoj bolnici. Zasad smo nabavili dodatne kontejnere da otpad ne bi bio na otvorenom, a i s padom broja pacijenta otpada je nešto manje pa tvrtka s kojom imamo ugovor trenutačno može zbrinuti i dio onog što je zaostalo proteklih mjeseci", kaže ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORIGIRANI PODACI O NUSPOJAVAMA U HRVATSKOJ UZ DODATAK: /

'U dva slučaja ljudima su dali nerazrijeđeno cjepivo, ali bez posljedica'

Image
KORIGIRANI PODACI O NUSPOJAVAMA U HRVATSKOJ UZ DODATAK: /

'U dva slučaja ljudima su dali nerazrijeđeno cjepivo, ali bez posljedica'

Više od mjesec dana bez rješenja

No, konačnog rješenja nema ni nakon više od mjesec dana otkad je otvoren problem s infektivnim otpadom koji se zbog velikog broja pacijenata gomila i u Infektivnoj klinici "Dr. Fran Mihaljević".

Riječju, umjesto hitnog rješenja, na vrata KB-a Dubrava početkom ovog mjeseca pokucala je inspekcija! Rok bolnici da riješi problem istječe za tjedna dana, a istodobno nadležno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja koje je odavno trebalo iznjedriti prijedlog zbrinjavanja infektivnog otpada u kriznim situacijama i Ministarstvo zdravstva koje je to rješenje trebalo supotpisati, nisu se pomaknuli ni milimetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevelik volumen otpada

Naime, već više od mjesec dana upozorava se da količina infektivnog otpada koji se u KB-u Dubrava stvara otkad je postala covid-bolnica prelazi i tri tone na dan, što je postalo previše za tvrtku s kojom bolnica ima ugovor za odvoz.

Problem je volumen otpada s kojim se ta tvrtka, ali i druge koje bi isti otpad trebale pretvoriti u neinfektivni, više ne može nositi. Jedan od prijedloga bio je spaljivanje u cementari Našice. No, zasad ništa od toga, ali ni od nekog drugog učinkovitog i trajnijeg rješenja, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo