apsurdi u clubu adriatic / Ministarstvo bez objašnjenja: Država u zakup dala turističke objekte, a radnike bez posla i dalje plaća

Image
Foto: Ilustracija / Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministarstvo imovine nije dalo odgovor na upit zašto su nekretnine išle u zakup i zašto je izabran baš Prosperus-Invest

14.6.2018.
7:46
Ilustracija / Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nedavno upozorenje Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije na apsurdnu situaciju u Clubu Adriatic koji isplaćuje plaće svojim radnicima koji ne rade jer je država dala u zakup turističke objekte u kojima su bili zaposleni, dok zakupci traže radnike, a država povećava kvote za strance u turizmu skrenulo je ponovo pažnju na tu turističku tvrtku u većinskom državnom vlasništvu, piše Novi list.

Tvrtka koja je optimistično osnovana u 2002. godine kako bi upravljala vojnim odmaralištima i donijela im svjetlu turističku budućnost, završila je u predstečajnoj nagodbi, a koja je pak obustavljena, nakon čega je raspisan natječaj za njenu prodaju - koji je propao. Između ta dva postupka, tvrtka je ostala bez nekoliko objekata, što ih je vlasnik, država dala u zakup investicijskom fondu Prosperus - Invest, u kojemu je država ulagač 50 posto sredstva. Radi se o Turističkom naselju Perna s hotelom Komodor i kampom Orebić te kamp Uvala Slana s hotelom Klub Vala u Selcu. Kako Novi list prenosi, jedna od zanimljivih činjenica je i da u Prosperus-Investu, prema podacima sudskog registra, zamjenik predsjednika nadzornog odbora je Marko Delić iz tvrtke Altera Savjetovanje, koji je angažiran kao podizvođač AlixPartnersa u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Novi list, odluku o davanju tih nekretnina u zakup donijelo je Vladino Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Hrvatske, dok ga je vodila potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Taj se dokument može naći na Vladinim internetskim stranicama, ali ne i prethodni natječaj kojim se traži zakupac za te nekretnine. Pojašnjenje za takav postupka u odluci ne stoji, a ni nakon dva dana nismo ga uspjeli dobiti u Ministarstvu državne imovine, pa se može samo pretpostaviti da je riječ o izravnoj pogodbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo