KUPIO POS-OV STAN / Ministar Štromar nakon afere koju je otkrila RTL-ova Potraga: 'Sutra ćemo imati novog direktora APN-a''

Odmah poslije Vlade ćete dobiti informaciju o imenu novog direktora APN-a, kazao je ministar Štromar

29.1.2020.
14:20
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je da će sutra objaviti tko je novi direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), nakon što je najavio da će s tog mjesta smijeniti Krešimira Žunića zbog afere s kupovinom stana.

Štromar je danas prije užeg kabineta Vlade najavio da će smijeniti HDZ-ovog v.d. ravnatelja APN-a Krešimira Žunića nakon što je jučer RTL-ova Potraga otkrila da je kupio POS-ov stan za manje od 1000 eura po kvadratu. V.d. ravnatelj tvrdi da u tome ne vidi ništa sporno, a rekao je i da ga je "sram koliko nema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smijenit ću tog v.d. ravnatelja. To se tako ne smije raditi i to ne smijemo tolerirati", kazao je Štromar prije užeg kabineta te dodao da je o tom slučaju DORH-u predao svu dokumentaciju koju je dobio od novinarke RTL-ove Potrage, a najavio je i daljnje provjere u APN-u.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provjeravamo i kontroliramo je li još netko drugi tako riješio svoje stanove u APN-u", kazao je Štromar.

"Sutra ćemo imati novog direktora APN-a", rekao je Štromar ne otkrivajući njegov identitet. "To ćemo ostaviti za sutra da prođu procedure i odmah poslije Vlade ćete dobiti tu informaciju", kazao je nakon sjednice užeg Vladinog kabineta i razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega iz Vlade, HDZ-ov ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković kratko je prije užeg kabineta kazao da je "svašta vidio i doživio u politici", ali ono što je vidio jučer u prilogu RTL-ove Potrage, nikada nije vidio. 

"Sram me koliko nemam"

Podsjetimo, državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje. A onda je za manje od 1000 eura po četvornom metru, ondje, zajedno sa sinom, stan kupio, ni manje ni više nego zamjenik direktora te agencije, a danas prvi čovjek APN-a Krešimir Žunić. Moćni HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u Povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, a što će do kraja tjedna biti vidljivo i u mojoj imovinskoj kratici koja se upravo šalje Povjerenstvu za sukob interesa, jer kako sam se našao na ovoj funkciji kao vršitelj dužnosti direktora, do sada je nisam poslao, ali sam poslao upit šaljem li kao vršitelj dužnosti karticu ili ne. Odgovor sam zaprimio u petak i do kraja tjedna ću prijaviti, na moju sramotu, jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana?!", rekao je Krešimir Žunić.

Cijeli prilog RTL-ove Potrage pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pustimo DORH-u da obavi što treba"

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja rekao je nakon sjednice užeg Vladinog kabineta da je njegov stranački kolega iz HNS-a, bivši direktor APN-a Slavko Čukelj, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor, dao ostavku na mjesto direktora te agencije prije dva, tri mjeseca i tamo nema više nikakvu funkciju.

Nije želio spekulirati gdje je točno Žunić prekršio zakon, dodavši da će DORH utvrditi da li je i u kojoj mjeri prekšen zakon i koje su sankcije. Rekao je i da nema informacija o tome ima li Žunić još neku nekretninu u kojoj povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, ali da je čuo da je Žunić izjavio da ima nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato smo upravo prijavili DORH-u da napravi izvide i utvrdi činjenično stanje. Da, čuo sam u ovih par sati da je Žunić izjavio da ima nekretninu. Moguće je da bi to bilo kršenje zakona, ali pustimo DORH-u da obavi što treba i donese zaključak", istaknuo je Štromar.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo