SMIJEŠNO I TRAGIKOMIČNO /

Vlada 'stvara' još branitelja: 'I to na račun građana koji još nisu pobjegli iz Hrvatske'

Braniteljske mirovine dosad je dobilo 72 tisuće građana

9.5.2019.
22:52
VOYO logo

Sve teze ministra Marka Pavića kako s podizanjem dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina njegova vlada nastoji mirovinski sustav učiniti održivim padaju u vodu postaju smiješne i tragikomične, dokazali su mediji.

Naime, ista ta njegova Vlada je po uzoru na sve prethodne HDZ-ove Vlade besramno opet produžila rok za prijavu statusa hrvatskog branitelja i dobivanje braniteljske mirovine. I prvi rezultat tog bestidnog kupovanja glasova na račun građana koji još nisu pobjegli iz Hrvatske je stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I 24 godine nakon završetka rata Hrvatska je dobila još 1687 novih branitelja. Ali tu neće biti kraj. Naime, kako piše Novi list u Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova stiglo je još 10.600 zahtjeva za priznavanje braniteljskog statusa i statusa ratnog vojnog invalida - 24 godine nakon rata. Razlog je jednostavan.

Ministar Tomislav Medved novim je Zakonom donio neograničeni rok za traženje statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida. Istodobno je braniteljima spustio dob za odlazak u starosnu mirovinu, a kad su umirovljeni imaju sad pravo i na minimalnu zajamčenumirovinu koja je naravno veća od one koju dobivaju ostali građani s istim brojem godina staža i života. Inače, ako ste već zaboravili prije nego je ministar Medved registar branitelja zatvorio za javnost,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu je bilo registrirano 506 tisuća hrvatskih branitelja, a braniteljske mirovine dosad je dobilo 72.000 građana s prosječnom mirovinom nešto većom od 5000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo