objava poziva / Ministar Horvat o dodjeli sredstava za obnovu: 'Unutar 6 mjeseci smo ustrojili sustav, radili smo dobro'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na konferenciji se govorilo o objavi poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU za obnovu

28.1.2021.
12:35
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, govorilo se, između ostalog, o objavi poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za obnovu nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb i područje Banovine.

Image
Mnogi roditelji će biti sretni /

Ministar Fuchs otkrio koji će se učenici od ponedjeljka vratiti u školske klupe

Image
Mnogi roditelji će biti sretni /

Ministar Fuchs otkrio koji će se učenici od ponedjeljka vratiti u školske klupe

Ministrica Obuljen Koržinek izjavila je da će tim programom biti uključeno 250 do 300 projekata. ''Većina zaštićenih spomenika kulture je provela hitne mjere zaštite, radi se o muzejima, državnom arhivu, javnim zgradama poput zgrade Vlade i Sabora, samostanima koji su izuzetno stradali zbog svojeg volumena, tu je i groblje Mirogoj'', kazala je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Horvat objasnio je komentirao je specifičnosti fonda. ''Ovaj Fond solidarnosti EU specifičan je po tome što od odluke o pozivu do realizacije postoji rok od 18 mjeseci uz dodatni rok od 6 mjeseci za revizijsko izvješće i analizu kako bi Europska komisija sredstva prihvatila kao opravdani trošak. Unutar 6 mjeseci ustrojili smo sustav i isprogramirali prva tri javna poziva, radili smo dobro'', kazao je ministar Horvat.

U poziv za obnovu, kazao je ministar Fuchs, očekuje se i oko 100 škola u Zagrebu te susjednim županijama, a isti broj očekuje se i za prijavu visokoobrazovnih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče zdravstvenih ustanova, pozivom su obuhvaćene sve kliničke bolnice i klinički bolnički centri u Zagrebu, šest domova zdravlja, a na raspolaganju imaju 141 milijun eura, kazao je Dublić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo