'To je katolički pozdrav, pa i hrvatski' / Ministar graditeljstva Kušević: 'Ja vam se s Hvaljen Isus javljam i na telefon, mislim da je to dobro'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Poštujem da ima drugih religija i ateista, ali mislim da je to dobro i nikome ne smeta. To je katolički pozdrav, pa i hrvatski', kazao je Kuščević.

20.10.2016.
22:04
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, Lovro Kuščević za N1 je komentirao medijske napade jer je jednu press konferenciju započeo pozdravom 'Hvaljen Isus'.

"Ja se tako javljam i na telefon. Poštujem da ima drugih religija i ateista, ali mislim da je to dobro i nikome ne smeta. To je katolički pozdrav, pa i hrvatski", kazao je Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako se u HDZ upisao vrlo rano.

"Još kao maloljetnik sam se upisao u mladež, a onda kasnije i u "seniore", kaže Kuščević koji je jedan od onih koji su ostali ministri i u Plenkovićevoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To najbolje govori o mom prijašnjem radu i čast mi je što sam ostao ministar. Naravno da je bilo još kandidata, no očito je Plenković procijenio da sam ja najbolji kandidat", rekao je Kuščević.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja pohvalio se da su za 21 posto porasle investicije u građinarstvu, a posebno je ponosan na energetsku učinkovitost koju njegovo ministarstvo provodi 'pozitivno agresivno'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smatra da mu je hendikep to što je po struci pravnik.

"Nemoguće je naći osobu uskog profila da vodi to ministarstvo. Idealna osoba je čovjek koji hoće raditi, voli raditi i ima širinu za to. Ja sam stekao jednu dozu širine, ne dovoljnu, jer čovjek uči dok je živ, ali mislim da sam kompetentan", smatra Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i trenutnog predsjednika HDZ-a, kao i bivšeg...

"Plenkovića poznajem dugo godina. Spoznao sam ga kao širokog čovjeka. Vidio sam po odazivu, tko je sve došao njemu i kako su se ponašali prema njemu. Zna smiriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Karamarko je dao svoj obol. Odradio je u teškom trenutku kad je Sanader bio zatvoren, HDZ na optuženičkoj klupi. Trebao je HDZ dovesti do nekoliko pobjeda, a što se tiče razloga zbog kojeg je otišao - institucije će, kaže Kuščević, raditi svoj posao.

Ne strahuje da bi Pavo Barišić mogao biti novi Crnoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postoje opravdani razlozi - to će se riješiti, doći će drugi ministar. Ali ja nemam razloga vjerovati da je to tako", zaključuje ministar Kuščević za N1.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo