porasla potrošnja cjepiva / Mini epidemija ospica u Dubrovniku prestrašila roditelje: Procijepljenost djece porasla za 200 posto

Struci je najvažnije zdravlje djece pa apeliraju na roditelje

18.10.2018.
11:20
VOYO logo

Pedijatrica Nada Marković ove godine cijepi puno više mališana nego što je to činila lani. Jer skepsu roditelja s juga Hrvatske oko cijepljenja poljuljala je manja epidemija ospica početkom ljeta. "U ambulantama je bilo jako velike gužve, odjednom nitko nije bio bolestan, odjednom su se svi cijepili", tvrdi Marković.

Što zbog epidemije, a što zbog kampanje zavoda za javno zdravstvo, u devet mjeseci ove godine porasla je potrošnja svih cjepiva. Najveći skok imalo je cjepivo s najmanjom procijepljenosti Mo-PA-RU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odnosno cjepivo protiv, zaušnjaka, ospice i rubeole i tu imamo znači na razini županije 150 postotno povećanje odnosno od nekih 1300 doza što je bilo lanjske godine do ove godine 3200 doza", kazao je Mato Lakić, ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Cijepljene poraslo za 200 posto

U samom Dubrovniku cijepljenje mo-pa-ru-om poraslo je za čak 200 posto. Struci je najvažnije zdravlje djece pa apeliraju na roditelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako puno radimo razgovaramo pričamo i uvijek molimo da slušaju savjet nas, cijepitelja, stručnjaka, koji se konkretno bave sa cijepljenje", tvrdi Marković. Broj cijepljene djece na dubrovačkom jugu trenutno je zadovoljavajući, na roditeljima je hoće li takav i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike