nova opcija / Milinović osniva novu stranku: 'Želimo postati nova moderna politička opcija demokršćanskog svjetonazora'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Stranka računa na građane u domovini i iseljeništvu jer je mnogo onih čiji su korijeni s područja Like.

27.10.2020.
19:42
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Inicijativni odbor, na čijem je čelu, među ostalima, ličko-senjski župan Darko Milinović, priopćio je u utorak da je za osnutak i političku platformu nove političke stranke LiPO prikupljeno dvije tisuće potpisa, a za članstvo se već pribilježilo više od tisuću ljudi.

Inicijativni odbor, uz župana Darka Milinovića, vode gradonačelnici Novalje i Otočca Ante Dabo i Stjepan Kostelac te kirurg s riječkoga KBC-a prof. dr. Igor Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivački sabor stranke, koji se, kako je najavljeno, trebao održati u četvrtak, odgođen je zbog epidemiološke situacije te će se novi datum i način osnutka stranke naknadno objaviti.

U priopćenju stoji da će LiPO djelovati na području Hrvatske, ali s posebnim naglaskom na Ličko-senjsku županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
reakcija za rtl direkt /

Milinović o pozivu HUBOL-a: 'Mene je to povrijedilo! HUBOL kao da se preobukao u političku stranku'

Image
reakcija za rtl direkt /

Milinović o pozivu HUBOL-a: 'Mene je to povrijedilo! HUBOL kao da se preobukao u političku stranku'

Stranka računa na građane u domovini i iseljeništvu jer je, kako je priopćeno, mnogo onih čiji su korijeni s područja Like i Ličko-senjske županije, a dosad ih se javilo na desetke.

U priopćenju stoji da ime LiPO uključuje Ličko-senjsku županiju, Liku, Primorje i otoke jer ''sve to ima zemlja ta, Ličko-senjska županija''. Također se ističe kako žele postati nova politička opcija regionalnog karaktera ''s novom modernom političkom opcijom demokršćanskog svjetonazora, prihvatljiva što širem broju ljudi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljena je i lista s više od stotinu članova Inicijativnog odbora, među kojima je, kako ističu, 40 posto žena i stručnjaci svih profila. Inicijativni odbor poziva Ličanke i Ličane, otočanke i otočane, Primorke i Primorce s područja Ličko-senjske županije u domovini i iseljeništvu da im se pridruže i svoje znanje stave na raspolaganje za dobrobit Ličko-senjske županije i Hrvatske te da se jave na stranka.lipo@gmail.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo