PORUKA HDZ-OVCA / Milinović okrenuo ploču: 'Curici u Bleiburgu sam objasnio da ne može nositi ustašku kapu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Ponosim se 2007. kada sam u Bleiburgu bio i tamo je jedna curica, 18, 20 godina je ima, nosila ustašku kapu i ja sam s njom razgovarao i sve joj objasnio u dvije, tri minute'

18.5.2017.
13:50
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik i kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Darko Milinović, tijekom gostovanja na N1 komentirao je fotografiju na kojoj se on nalazi s čovjekom koji je nosio majicu sa slovom "U" i hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem. 

"Imali smo skup, bilo je tisuće ljudi, gotovo je kraj kampanje, i slikao sam se s njim, imao je neku kapu pa sam pogledao da nije tu nekih obilježja, nije bilo, onda je raskrilio jaknu, no moj stav o ustaštvu je jasan i bistar kao lička voda", rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o zabrani pozdrava "Za dom spremni", Milinović je rekao kako na to pitanje moraju odgovoriti stručnjaci. "Ako oni odluče da je to dorektno povezano, ja sam za to da se zabrani, a ako odluče da je to stari hrvatski pozdrav, a i tome možemo razgovarati, jer znamo da on datira iz starih vremena", rekao je Milinović.

Zastupnik se osvrnuo i na zabranu Thompsonova koncerta u Sloveniji te je pritom rekao kako se radi o neprimjerenom potezu jer se radi o "pjevaču koji uživa veliku popularnost i mislim da nije bilo nikakvog razloga za zabranu i nadam se da će ga se zaštititi, ne kao pjevača, nego kao hrvatskog građanina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je o spornoj ustaškoj ikonografiji na Thompsonovim koncertima rekao da Hrvatska u idućih godinu dana prvo mora riješiti pozdrav "Za dom spremni". HDZ-ovac se pritom prisjetio i jedne scene s Bleiburga. 

"Ponosim se 2007. kada sam u Bleiburgu bio i tamo je jedna curica, 18, 20 godina je ima, nosila ustašku kapu i ja sam s njom razgovarao i sve joj objasnio u dvije, tri minute i skinula je kapu. Ne smijemo dozvoliti veličanje ustaške ideologije na bilo koji način", zaključio je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo