PELJEŠKI MOST, IPSILON... / Milijunske investicije: Donosimo kartu projekata koji će povezati Hrvatsku

Završetkom Čiovskog mosta i očekujući trenutak prve prave lopate na izgradnji Pelješkog mosta, donosimo vam kartu projekata koji će povezati Hrvatsku.

22.7.2018.
8:15
VOYO logo

Lokacija: autocesta Zagreb - Macelj. Čekanje: oko 2 sata. Tako izgleda put turistima kada se iz Hrvatske krenu preko Slovenije vraćati kućama. Taj put nimalo im ne olakšava dio autoceste koji nije dorađen pa se na dijelu dva traka spajaju u jedan.

Iako suženje autoceste od ta neka 4 kilometra nije glavni uzrok tolikih kolona prema Macelju, smatra se da bi se doradom tog dijela autoceste protok znatno ubrzao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, 3,7 kilometara tzv. zagorskog autoputa kod Krapine trebalo bi se pretvoriti u puni profil autoceste. Uz gradnju kolnika, probile bi se još i dvije cijevi za dva tunela. Vrijednost - 65 milijuna eura.

"Nužna je potreba ići u gradnju, naravno otvorili smo pregovore s koncesionarom. Vjerujem da ćemo to brzo ispregovarati i naravno krenuti u tu investiciju, to nam je bitno i zbog Schengena", tvrdiOleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer je ta dogradnja jedan od uvjeta da bismo u njega ušli. Radovi bi trebali početi na proljeće i trajali bi godinu dana. A strojevi se pakiraju s nedavno završenog Čiovskog mosta koji je u špici sezone napokon rasteretio Trogir i njegove građane.

A 30. srpnja bageri sele na jug Hrvatske kada bi trebali službeno početi radovi na toliko željenom Pelješkom mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpisali smo ugovor o bespovratnim sredstvima, natječaj je okončan, potpisan je ugovor s izvođačem i evo, očekujemo početak radova i kroz 3 godine da Hrvatska bude spojena", dodao je ministar Butković. 

Prašit će se na jesen i na Istarskom ipsilonu kada završava druga faza radova vrijednih 160 milijuna eura. Hrvatska bi tako trebala biti povezanija i rasterećenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo