AKO SE SUMNJE DOKAŽU / Milijan Brkić uz pomoć Varge špijunirao bivšu suprugu, prijeti mu pet godina zatvora?

Iako ima odvjetnika, njega nije bilo dok je ispitivan

13.4.2019.
19:10
VOYO logo

Milijan Brkić se našao na popisu osumnjičenih osoba zbog predmeta Franje Varge, eskluzivno doznaje RTL Danas, a sve optužbe odbacio je u izjavi za Hinu. Poznato je da se branio šutnjom prilikom ispitivanja 11. travnja. Ima odvjetnika, ali njega nije bilo s njim dok je ispitivan.

Vrlo vjerojatno, sve ovo što se događa je produkt posebnog policijskog tima, koji je oformljen u Ravnateljstvu policije, iz jednog jedinog razloga i s ciljem da se otkrije tko je "krtica", tko je odavao povjerljive informacije da se sprema uhićenje Franje Varge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito se prilikom pretragom Varginih računala i mobitela otkrila ta spona, odnosno, veza između Brkića i njega. Kako je zasad poznato, Milijan Brkić uz pomoć Varge špijunirao je svoju bivšu suprugu Karmen.

Preuranjeno je govoriti o tome hoće li Brkić biti priveden zbog tog čina. Jer, treba znati da su ovo predistražne radnje, nije službeno otvorenaistraga. Kad bi se otvorila istraga, bilo bi riječi o kaznenom djelu neovlaštenog prenošenja računalnih podataka, zbog čega prijeti kazna zatvora do pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba vidjeti što će policija i hoće li podići kaznenu prijavu pa ju proslijediti Tužiteljstvu. S druge strane, valja napomenuti i da iako je Brkić potpredsjednik sabora, policija ga je mogla ispitati. Tek kad se pokrene eventualni kazneni progon, može se razgovarati o "skidanju" njegova imuniteta.

Uz Milijana Brkića u istom predmetu osumnjičen je i njegov brat Jozo i to također da je presretao računalnu poštu preko Franje Varge za sebi jednu blisku žensku osobu. Niti Milijan Brkić, niti njegov brat pred kamerama nisu htjeli ništa komentirati. Brkića posljednjih nekoliko mjeseci spominjalo se u cijelom nizu afera. Od probijanja policijskih mjera u slučaju elitneprostitucije, o čemu je prvi nadležne obavijestio riječki policijski USKOK pa čak i neki koji su ga javno prozivali u našoj emisiji Potraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo