na blagdan Stepinčeva / Milijan Brkić posvetio poruku Stepincu: 'U životu vrlo često moramo plivati i kontra struje'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

"Blaženi Alojzije Stepinac treba nam danas svima više nego ikada", napisao je Brkić

10.2.2019.
17:30
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Povodom obljetnice smrti Alojzija Stepinca, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Milijan Brkić na Facebooku je objavio komentar pod naslovom “Treba nam ljudi, koji se neće sagibati ni lijevo ni desno, nego ljudi koji će stajati čvrsto kano čvrsti hrast”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"KARAKTERA TREBA DANAS više nego ikada. Treba nam ljudi, koji se neće sagibati ni lijevo ni desno, već prema tome, kako puše vjetar, nego ljudi, koji će stajati, kako veli riječ - KAO KLISURA, kad navali na njih bura, koji će STAJATI KANO ČVRSTI HRAST, kojemu bura može pokidati grane, ali će iz čvrstog debla izbijati novi, JOŠ JAČI ŽIVOT” - ovo su riječi blaženoga Alojzija Stepinca kojih se posebno prisjećamo danas, na blagdan Stepinčeva.

U životu vrlo često moramo plivati i kontra struje što je puno teže, ali ne smijemo posustati i klonuti već se unatoč svemu moramo boriti još više i još jače te se žrtvovati za svoj narod vlastitim djelima, dobrotom i ljubavlju. Upravo stoga, danas je potrebno gajiti istinsku ljubav prema svome hrvatskome narodu, njegovati našu tradiciju i domoljublje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaženi Alojzije Stepinac treba nam danas svima više nego ikada biti misao vodilja i uzor. Njegov glas zbori ponizno, skromno, razborito, mirno, ali hrabro i odlučno, a njegova nakana je čista i velika, kao što je i sam živio svojim životom i svojim djelima", napisao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Milijan Brkić jedan je od aktera u aferi SMS koja se otvorila nakon uhićenja Franje Varge koji je za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića izradio lažne SMS-ove. Ispostavilo se da je Varga dobio dojavu da ga policija nadzire i to od kuma Milijana Brkića, Blaža Curića, koji je također uhićen i sjedi u pritvoru. Ali nakon tih uhićenja ispostavilo se i da je Varga bio povezan i s Tomislavom Karamarkom i sa savjetnikom predsjednice za nacionalnu sigurnost Vladom Galićem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo