MILIJAN BRKIĆ O VLADI I HDZ-u: / 'Martina Dalić je izgubljeni sin, Karamarko je bio previše tvrdoglav, a Hasanbegović će se snaći u Saboru'

Image
Foto: Pixsell, Boris Scitar
23.10.2016.
13:45
Pixsell, Boris Scitar
VOYO logo

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić (HDZ) u intervjuu N1 televiziji najavio je da će uskoro napisati novi diplomski rad i da će njegova tema najvjerojatnije biti "društvene mreže i preobrazba digitalnog terorizma" te da će i medije pozvati na javnu obranu.

'Pozvat ću medije na obranu svog diplomskog rada'

Rekao je kako će poštivati odluku Policijske akademije da napiše novi diplomski rad , a nakon toga upisati ipostdiplomski studij. Brkić je rekao kako je sudski postupak oko njegovog navodnog plagiranja diplomskog rada još u tijeku i da ga ne želi komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o kritikama dijela zastupnika na njegov izbor za potpredsjednika Sabora, osobito Željka Jovanovića koji ga svojedobno nazvao plagijatorom, Brkić je rekao da je dobio Jovanovićev glas i na tome mu zahvaljuje, kao i drugim kolegama iz SDP-a, no da bi želio znati koje je njegovo (Jovanovićevo) iskreno mišljenje i iza kojih riječi zapravo stoji.

'Hasanbegović će dati svoj doprinos u Saboru, nema potrebe za brigom'

Jučer je u Zagrebu održan prosvjed onih koji smatraju da je Hasanbegoviću nanesena nepravda time što više nije ministar kulture, a umjesto njega je na tu dužnost imenovana Nina Obuljen. Drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić za N1 je rekao da ne smatra da su prosvjednici problem jer su to 'ljudi otvorena srca kojima je stalo do Hrvatske', no problem vidi u onima koji su inicijativu za prosvjed sponzorirali 'manipulirajući domoljubljem i emocijama tih ljudi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti su ljudi, kaže Brkić, pokušali opstruirati predsjedničku kampanju Kolinde Grabar-Kitarović i na mjestu predsjednika zadržati Ivu Josipovića. Brkić nije htio reći na koga konkretno misli. 'Vrijeme će pokazati, o tome će se pisati knjige', rekao je i dodao da zapravo nema potrebe za time da se svi toliko brinu za Hasanbegovića jer će on svoj doprinos dati u Saboru, rekao je Brkić, baš kao i mandatar Andrej Plenković, čije pravo na izbor ministara Brkić ne osporava.

Image
Foto: Petar Glebov/Pixsell

Kada je riječ o željama samog Hasanbegovića, Brkić kaže da on nije 'bolesno ambiciozan čovjek koji se bori za funkcije', već je samo želio nastaviti svoj posao provođenja HDZ-ovog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema opasnosti od toga da se Hasanbegović, nezadovoljan tretmanom u stranci, odvoji i osnuje vlastitu stranku ili saborski klub, smatra Brkić, jer je HDZ konačno na vlasti i u položaju da ostvari svoj program, a Hasanbegović je previše odgovoran da bi tome naštetio.

'Martina Dalić je izgubljeni sin'

Milijan Brkić se osvrnuo i na neke druge članove Vlade, kao što je Martina Dalić, koja je u vrijeme Karamarka izašla iz HDZ-a i žestoko kritizirala stranku, a sada je, kad je na čelu HDZ-a Andrej Plenković, postala ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

'Svatko ima pravo i priliku da odlučuje sam o svojoj sudbini, svatko od nas igra na krivu kartu, zaluta u životu, ali bitno je da se ne izgubi', rekao je potpredsjednik HDZ-a usporedivši taj slučaj s biblijskom pričom o izgubljenom sinu.

'Karamarkova greška su bila ideološka pitanja'

Osvrnuo se i na bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, s kojim se, kaže, nije čuo od početka ljeta. Na pitanje je li Karamarku učinjena nepravda smjenom, Brkić je samo odgovorio da u HDZ-u više ne vladaju isti obrasci kao prije, iako je sam zagovarao da se ne ide u rušenje vlastite vlade, a Karamarko nije prognan iz te Vlade, već je odgovorno sam dao ostavku, ističe Brkić. Njegova je najveća greška bila ta, smatra Brkić, što je isticao svjetonazorske i ideološke teme, a Andrej Plenković je sada fokusiran na druga pitanja, rekao je Milijan Brkić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo