"NEMA POTREBE": / Hrvatska raste sutra neće na konzultacije kod predsjednice?

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Koalicija Hrvatska raste u utorak najvjerojatnije neće ići na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

14.12.2015.
20:19
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Nakon trećeg kruga konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Zoran Mialnović nije želio otkriti o čemu je ondje konkretno razgovarao. Rekao je tek da je predsjednicu izvijestio kako nema dovoljnih 76 potpisa potpore da bude mandatar Vlade, ali da ima "značajno više od Karamarka".

Ništa se neće promijeniti

Najavio je da u utorak koalicija Hrvatska raste vjerojatno neće doći na konzultacije jer su se odazvali na razgovore danas te dodao da nema potrebe da dolaze još jednom budući da ni sutra, najvjerojatnije, neće imati potrebnih 76 potpisa potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o formiranju Vlade, Milanović je rekao da samo on i Tomislav Karamarko imaju legitimitet postati premijeri države. "Ja ili Karamarko, Karamarko ili ja, jedini smo legitimirani ljudi nakon ovih izbora za biti mandatarom. Sve drugo je ne samo prevara, nego nije dobro za Hrvatsku", kazao je Milanović. Tomislav Karamarko nakon zajedničkog sastanka na Pantovčaku nije dao izjavu novinarima, a u ovim trenucima u HDZ-u se odvija nastavak sjednice Predsjedništva te stranke koje bi trebalo donijeti određene odluke.

Image
KONZULTACIJE, TREĆI PUT: /

Milanović ponovio da to ne ide tako

Image
KONZULTACIJE, TREĆI PUT: /

Milanović ponovio da to ne ide tako

"Očito je da Milanović ne da premijersku stolicu"

Most, pak, još uvijek čeka službeni odgovor HDZ-a na ona pitanja na koja im je SDP već odgovorio negativno. Odnosno, na pitanje vezano uz nestranačkog premijera i tripartitnu Vladu. "Iz onog što je predsjednik te stranke Tomislav Karamarko danas izjavio očito je da su oni, po nama, spremni na oba prijedloga", kazao je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja, dodajući kako su SDP-u također prolongirali rok do utorka kako bi o svemu još jednom razmislili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je u boljoj situaciji – SDP ili HDZ, Grmoja je rekao kako je očito da Milanović ne da premijersku stolicu i da to HDZ dovodi u bolju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo