prepucavanje pantovčak-banski dvori / Milanovićev ured: Od Plenkovića nije stigao poziv za VNS, to je već viđeno yutelovsko obmanjivanje javnosti

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Iz Banskih dvora u subotu su poručili Zoranu Milanoviću kako bi trebao pomnije pregledati poštu

8.11.2020.
13:35
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nikakav prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost", poručili su danas iz Ureda predsjednika RH.  

"Tvrditi drugačije, kao što to putem Twittera čine iz Vlade, već viđeni je primjer yutelovskog obmanjivanja javnosti. A taman smo mislili kako s Trumpom u povijest odlazi i praksa tviteraškog fabriciranja alternativnih činjenica. Zato neka Vlada objavi, ako postoji, taj dopis predsjednika Vlade Plenkovića upućen predsjedniku Republike Milanoviću, naše dopuštenje ima. Ured Predsjednika dobro je, još u petak, provjerio pristiglu poštu, dobili smo raznih pisama, ali dopis predsjednika Vlade nije bio među njima. Uredu predsjednika Vlade bilo bi korisno da bolje provjeri što piše u zakonu, tko i kako dogovara sazivanje sjednice VNS-a. Budući da poštivanje zakona Vladi nije jača strana, u što smo se uvjerili, podsjetit ćemo ih još jednom: prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice VNS-a zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za VNS obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost", poručili su iz Milanovićevog ureda.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da je predsjednik Milanović uputio premijeru Plenkoviću još 20. listopada dopis u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a te je podsjetio Vladu da nikakav odgovor nije dobio. Do jučer kada su mu iz Vlade poručili da malo bolje pregleda pristiglu poštu. 

Image
SJEDNICA VNS-A /

Plenkovićev odgovor Milanoviću: 'Bolje provjeravaj poštu'

Image
SJEDNICA VNS-A /

Plenkovićev odgovor Milanoviću: 'Bolje provjeravaj poštu'

"U uredu predsjednika RH trebali bi bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Zvonimira Frke-Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen Uredu predsjednika RH u 19.10 sati. Tvrditi da nije stigao prijedlog za sazivanje VNS je neozbiljno. Ponuđeno je nekoliko mogućih termina za sjednicu VNS sljedećeg tjedna", stoji u odgovoru Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo