NE ŽELI OBUKU UKRAJINACA U HRVATSKOJ /

Milanović raspalio po svima: 'Plenković je ucviljena baba i frustrirani ćaća, jesam li ja Rusiji predao Agrokor ili on?'

Image

Predsjednik Milanović ne želi obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

19.10.2022.
14:10
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, danas boravi u Splitu. Na Ekonomskom fakultetu je Milanović nazočio sjednici Ekonomskog savjeta predsjednika Republike pod nazivom 'Analiza ekonomske situacije u 2022. u Republici Hrvatskoj i očekivani ekonomski trendovi u sljedećoj godini'.

Image
SJEDNICA VLADE /

Plenković najavio povećanje minimalca pa poslao žestoku poruku: 'Zgrožen sam Milanovićevom reakcijom, a još više njegovih trabanata'

Image
SJEDNICA VLADE /

Plenković najavio povećanje minimalca pa poslao žestoku poruku: 'Zgrožen sam Milanovićevom reakcijom, a još više njegovih trabanata'

Nakon toga je studentima Ekonomskog fakulteta u 13 sati održao predavanje na temu 'Geopolitika i posljedice za ekonomiju'. Nakon ovog događaja Milanović je odgovarao na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je Plenkovićevu izjavu da je zgrožen predsjednikovim stavom da se Ukrajinci neće obučavati u Hrvatskoj.

'Tuđman to nikad ne bi radio'

"Zgroženost ucviljene babe. Ma ja sam zgrožen što je on kralj lopova, a on je zgrožen time što sam rekao da neću dopustiti da se Hrvatska uvuče u rat. Mi smo u ratu preko NATO-a s Rusijom. A tko je ruski čovjek, sitna metoda… ja sam rekao gdje je to naučio…u ovoj situaciji je to opasno. Tuđman to ne bi nikad radio, pa jesam li ja Rusiji predao Agrokor ili Plenković, tko je onda ruski čovjek. Ja ovdje štitim hrvatsku mladost. Neću dopustiti da ljudi koji gledaju samo svoje interese uvlače u bilo što što je minimum solidarnosti. To nije naš rat", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako "Hrvatska, dok sam ja predsjednik neće sudjelovati u tome", misleći na obuku Ukrajinaca. Na pitanje što ako ga vladajući zaobiđu u Saboru kazao je:

"Teoretski je moguće da me zaobiđu dvotrećinskom većinom, ali na meni je da upozorim na retardiranost takve politike. Tko glasa za to, za mene nije normalan u ovoj situaciji. Ako hrvatski instruktori, koje nemamo ni za sebe, krenu učiti vještinama Ukrajince koji već osam mjeseci krvavo ratuju i imaju znanje veće od Amerikanaca bilo gdje, tu govorim o smislu ove parade. To je farsa. Politički gledano, ne želim da se Hrvatska vojska aktivno veže s tim."

'Plenković je frustrirani ćaća'

"Hrvatska će pokloniti Ukrajini 14 helikoptera? Što ćemo dobiti zauzvrat? To košta. Traže moje mišljenje, a o tome ne odlučujem. Od mene nećeš dobiti pro forma mišljenje dok mi o tome ne daš sve podatke. A on je zgrožen? Ja nisam zgrožen, Plenkovićevo ponašanje je dosljedno… on dolazi kao frustrirani ćaća, dođe doma, izbeštima ženu…", ponovio je.

Kaže i da onaj tko glasa za obuku Ukrajinaca u Hrvatskoj nije normalan. "Ja ne želim da se naša vojska veže aktivno s tim. Ja ne dam. Neće moći, zvat ću decu", rekao je. Napomenuo je i da gleda interes Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako je Plenković "kralj lopova". "Namjestio je hrvatske sinove da opstruiraju sustav, a bavio bi se obukom vojske, a u biti se želi nekome svidjeti. Mora doći doma i izbeštimat ženu, to su takvi tipovi", kazao je Milanović o premijeru. "Nekada kada bi netko nekoga optužio da je ruski čovjek, dobio bi metak. Plenković se služi metodama UDBA-e. To ne govoriš, reci mi da sam gluplji od tebe, kilaviji, a ne da ti koji si Rusima predao Agrokor govoriš da sam ruski čovjek. Jesam li zgrožen zbog toga? Nisam…očekivano".

O Matijaniću: 'Da je taj lijek bio u KBC-u, on bi vjerojatno bio živ'

Predsjednik se osvrnuo i na slučaj novinara Indexa Vladimira Matijanić koji je tragično preminuo od covida-19 te nalaze Ministarstva i inspekcije. "Imate inspekciju Ministarstva, no to nije objektivno. Imate HLK, to je korektno primiti na znanje, no koliko su Komore objektivne, ja to ne znam… Ova Komora su ipak liječnici, nisu konjokradice. Da je taj lijek bio u KBC-u i da se netko za to pobrinuo, Matijanić bi vjerojatno bio živ", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo