'NIKAD NISAM IZAZIVAO INCIDENTE' / Milanović o dvije kolone: 'Nemojte kuhati čorbu tamo gdje nema divljači i mesa'; Priopćenje majki Srebrenice? Moralna katastrofa'

'Kakve su to dvije kolone? Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad je HDZ u opoziciji'

11.11.2022.
9:29
VOYO logo

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni "123. brigade HV".

Prije toga dao je izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odlasku u Vukovar

Na pitanje o odlasku u Vukovar rekao je: "Prošle godine nismo bili u dvije kolone. Odakle ta naznaka. Nije bilo nikakvih razmimoilaženja, tamo se pojavio netko iz Vlade. To je obljetnica pogibije Blage Zadre. Kakve su to dvije kolone? Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad je HDZ u opoziciji."

"Jel to netko nagovijestio? Osim nekakve bolesne redakcije. Je li netko nagovijestio dvije kolone. Ja nikad nisam izazivao incidente i nikad izazivao dvije kolone. Ja ću 17. doći u Vukovar na otkrivanje spomenika Kari Šoljić, a 18. ću konačno otići u Škabrnju u kojoj nisam bio od 2007.", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte kuhati čorbu tamo gdje nema divljači i nema mesa. To je kao da netko pita hoće li biti pucnjave u Vukovaru. S obzirom na to da nisam bio u Škabrnji od 2007., mislim da je vrijeme da odem tamo", kazao je predsjednik.

Image
KOMENTIRAO AKTUALNE TEME /

Milanović obišao sajam knjiga pa opleo po Plenkoviću: 'Voli prijetiti. On će morati objasniti što je mislio pod tim'

Image
KOMENTIRAO AKTUALNE TEME /

Milanović obišao sajam knjiga pa opleo po Plenkoviću: 'Voli prijetiti. On će morati objasniti što je mislio pod tim'

O pismu majki Srebrenice

"Majke Srebrenice. Što mi je odgovorio Bakir Izetbegović koji se hvali da je iza priopćenja majki Srebrenice. Zadnje priopćenje na Twitteru je moralna katastrofa. To je za mene samo još jedna politička organizacija. Napisali su da sam fašist koji glumi demokrata. To je minus inteligentno. Ja sam odlazio u Srebrenicu, borio sam se za bošnjačka prava čija su prava neusporedivo veća ovdje nego prava Hrvata u BiH. Moje mjere i ponašanje je dekomoratsko, ali i kritičko prema svim bitangama. 600 vojnika BiH je prodefiliralo i obrazovalo se u institucijama poput ove. Većina su Hrvati, a ima ih i Bošnjaka. Hrvatski kanaderi gase u Hrvatskoj ili katkad skoče i u BiH?", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Fortenovi

Na pitanje, je li normalno da HANFA ide u nadzor cijelog slučaja i što stoji iza odustajanja mirovinskih fondova, rekao je: "Možda München ima neke interese u Rusiji, možda su se Rusi uspjeli riješiti svog dijela u Fortenovi pa su krenuli putem koji je sumnjiv. Spekuliram. Tu nije sve čisto. Ali zašto je odustao Allianz? Mozda su upozoreni da bi mogao doći u pitanje neki veći dogovor. Ja se sa ruskim establišmentom nikada nisam rukovao. Ako meni ovo pada na pamet, onda bi oni koji su bili na čelu kolone prije pet šest godina trebali to bolje razumijeti od mene", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo