neće biti posljedica za hrvatsku / Milanović prokomentirao Brexit: 'Odluka je godinama visila u zraku, a najviše će utjecati na mlade'

Milanović je ispred sjedišta SDP-a prokomentirao izlazak Velike Britanije iz EU te rekao kako su mladi nadglasani

24.6.2016.
12:08
VOYO logo

Zoran Milanović je ispred sjedišta Socijaldemokratske partije dao izjavu za medije povodom izlaska Velike Britanije iz Europske unije.

Hrvatska će i dalje ići svojim putem u EU. Bit će i u Hrvatskoj demokratskih i manje demokratskih zahtjeva da izađemo iz EU, ali sve je to demokracija Zoran Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta je odluka godinama visila u zraku. Mladi su bili za ostanak u EU, ali tako je to u demokraciji", rekao je predsjednik SDP-a dodavši kako će odluka najviše utjecaja imati na mlade ljude koji su preglasani.

"Ovo nije Pandorina kutija. Ne vidim opasnost da velike osnivačice krenu tim putem. Britanija je ušla kasnije od tih država, cijelo vrijeme je ona u svemu tome bio neka vrsta bijele vrane, nije se osjećala ugodna u svemu tome. Cameron i stranka su poginuli od vlastite paljbe", dodao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka ima veze s nama, ali neće imati ozbiljne posljedice na našu stabilnost, naglasio je.

"Što se tiče Hrvatske, to neće imati posljedice po našu stabilnost, u ovom trenutku to ne vidim, no ne trebamo odmahnuti rukom na to što je odlučeno u Velikoj Britaniji. Hrvatska će i dalje ići svojim putem u EU. Bit će i u Hrvatskoj demokratskih i manje demokratskih zahtjeva da izađemo iz EU, ali sve je to demokracija", dodao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na biranje novog predsjednika HDZ-a.

Cameron i stranka su poginuli od vlastite paljbe Zoran Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam dosad ispratio tri predsjednika HDZ-a u ovih devet godina. Ne uživam u tome, moja mabicija je da još neko vrijeme vodim svoju stranku koja je velika patriotska stranka. Tiranije nije bilo niti je neće biti. Optužujem ih samo za nesposobnost i štetočinstvo. Nije stvar do jedne osobe, već do tima ljudi. Neće biti lako tko god pobijedi", rekao je Milanović.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo