Govor predsjednika / Milanović pozdravio Miloševića: 'Doći ovdje na proslavu s Hrvatima je arhitektura srca, nije mala stvar'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović je na proslavi Oluje u Kninu održao govor

5.8.2020.
11:03
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

"Čast mi je, ali zaista čast, i posebna prilika, govoriti na 25. godišnjici na oslobođenja Hrvatske. 25 godina je jako dugo razdoblje. Djeca koja su tada rođena su danas već formirana. U ovih 25 godina mi smo odmakli daleko i nismo isto društvo kao što smo bili prije 25 godina. U tome dobro govori i govor predsjednika Vlade koji toplo pozdravljam i nadam se da će se pretvoriti u kulturu srca koji će nas obilježavati kao naciju", rekao je predsjedik Zoran Milanović

Istaknuo je da zajedništvo u demokraciji nije uvijek u potpunosti moguće, ali da je potrebno zajedno govoriti o stvarima koje nas spajaju i koje nas dijele, koje gledamo različitim pogledom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"25 godina je voda duboka i vrijeme je da se u njoj pogledamo i ne nužno da govorimo o zajedništvu jer ono ponekad nije moguće. Ali da budemo zajedno, da govorimo o stvarima koje nas spajaju i dijele. Pogledom Hrvata ili pogledom Srbina, to nisu uvijek isti pogledi. Bitno je da se o problemima govori i stavlja ih se na stol", poručio je Milanović. 

Dodao je da je težak zadatak rata predvodio prvi hrvatski, ali i prvi ratni predsjednik Franjo Tuđman te da je posao koji je tada napravljen nešto iz čega bi Hrvatska danas mogla učiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nismo potonuli u moralnu katastrofu. Grešaka je bilo, zločina je bilo. Sve te priče o zločinačkom pothvatu posljedica su grešaka, što li činjenjem što li nečinjenjem", istaknuo je dodavši da je Hrvatska ispravila grešku, ali da teret ostaje. 

Pozdravio je potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića (SDSS): "Doći ovdje na proslavu s Hrvatima je arhitektura srca, a ne matematika, to nije mala stvar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O hrvatsko-srpskim odnosima

"Ti odnosi su oduvijek komplicirani, najblaže rečeno. Odnosi tih dvaju naroda su vrlo važni, moraju biti bolji. Sa svoje strane dat ću sve što mogu i smijem dati da to bude bolje. Na drugoj je strani da pokuša to isto. Dragi prijatelji, još jednom sretan vam ovaj veliki dan. Ovih 25 godina je bilo jedno sjajno, jedno veliko putovanje. Današnja atmosfera mi ponovno budi iskru oka. Živjela Hrvatska, ko narod silna, ko sunce visoka", poručio je Milanović na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo