MILANOVIĆ KAŽE DA JE STOŽER FARSA, A NOŠENJE MASKE CIRKUS: / 'Davno sam prošao to kroz što Plenković prolazi, možda ga to frustrira'

Image

Milanović je rekao da uloga Stožera postaje farsa 'gdje se pod krinkom struke pogoduje sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajdaša, to se da promijeniti u Saboru'

29.7.2020.
14:32
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović u Rijeci je odgovorio na prozivke premijera Andreja Plenkovića da je njemu dosadno na funkciji predsjednika.

Image
MILANOVIĆ PLENKOVIĆEV KOMENTAR DOŽIVIO KAO KOMPLIMENT: /

'Nadam se da nema diktatorske namjere. A Stožer? To je u stvari ništa'

Image
MILANOVIĆ PLENKOVIĆEV KOMENTAR DOŽIVIO KAO KOMPLIMENT: /

'Nadam se da nema diktatorske namjere. A Stožer? To je u stvari ništa'

"Nije kritizirao mene, nego funkciju, koliko razumijem hrvatski, rekao je da je to sudbina posla, nije moja krivnja no činjenica je, bilo mi dosadno ili ne, tko piše takve poruke na Twitteru, da se jako dosađuje", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je važnost ljudskih prava te rekao da se može pomiriti potreba za izvanrednim i potreba za time da se zna gdje se podvlači crta u demokraciji i da Sabor kao predstavničko tijelo kontrolira Vladu.

'Bit ću grintavac'

Rekao je da uloga Stožera postaje farsa "gdje se pod krinkom struke pogoduje sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajdaša, to se da promijeniti u Saboru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu reći da se on dosađuje, no ljudi koji šalju tvitove su čudni. Pet puta smo razgovarali o tome, posljednji put kada je bio kod mene za mandat", rekao je predsjednik.

"Ponavljam, bit ću grintavac, davno sam prošao stvari kroz koje on prolazi, možda ga to frustrira. Moramo voditi računa da Sabor pokriva sve stvari koje zadiru u ljudska prava, ovo nije proglašenje ratnog stanja, mi živimo u izvanrednom stanju koje nije na odgovarajući pravni i politički način sankcionirano", zaključio je Milanović te dodao da je nošenje maske cirkus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vjeruje da je kritiku premijer osobno napisao na Twitteru, već neki "jazavac" iz njegovog ureda u noćnim satima. "Ne mogu shvatiti da bi Plenković napisao takvu glupost", poručio je Milanović ne precizirajući o kojem se Plenkovićevom tweetu radi.

Premijer je ocjenu da je Milanoviću dosadno iznio danas dolazeći na sjednicu Sabora. Rekao je kako mu se čini da je ‘predsjedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno’, osvrnuvši se time na njegove opetovane komentare da je Nacionalni stožer Civilne zaštite neustavan te da je Sabor iznad Stožera, a ‘Stožer je u stvari ništa’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Meni se čini da je njemu malo dosadno. Mislim da mu je strašno dosadno, jer toliko grintati i inzistirati na stvarima koje smo ovdje apsolvirali, nema drugog objašnjenja”, kazao je Plenković u kratkoj izjavi novinarima dolazeći na sjednicu Sabora.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo