PREDSJEDNICI SE OVO NEĆE SVIDJETI: / Milanović rekao da predsjednika Hrvatske treba birati parlament

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Predsjednik Vlade Zoran Milanović gostovao je u emisiji Veto na Jabuka TV. “Ako Slovenija podigne ogradu i mi ćemo i to duplo brže”, rekao je premijer Milanović.

20.10.2015.
22:16
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Ponovio je da neki izbjegličku krizu koriste u predizborne svrhe, te da izbjeglička kriza teže pada Hrvatskoj nego Sloveniji, a da Mađari glume čuvare kršćanstva.

Image
RUŽNE SCENE NAGURAVANJA U SLOVENIJI: /

Na austrijsku granicu stigle tisuće izbjeglica bez najave

Image
RUŽNE SCENE NAGURAVANJA U SLOVENIJI: /

Na austrijsku granicu stigle tisuće izbjeglica bez najave

“Od ulaska u Sloveniju, do izlaska je 40 kilometara, a kod nas prođu 300 kilometara. Očekujem da se za dan, dva Slovenija stabilizira, kao što smo mi napravili”, rekao je Milanović i dodao kako je odgovoran za upravljanje krizom, te kako je Vlada bila spremna za ovo i radi svoj posao. "To je poluizvanredno stanje kojim upravljamo rutinski, a opet nije rutina", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Grčka bi mogla za tjedan dana nadgledanjem vratiti te ljude, to je plan i Njemačka radi na dogovoru s Turcima i Grcima”, kazao je Milanović.

Predsjednika bi trebalo birati u Saboru

Govoreći o poziciji predsjednika Republike, Milanović je rekao kako predsjednik nema ovlasti, te kako bi se trebao birati u parlamentu. “Ne vidim smisao te dužnosti”, rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je vrijeme da se predsjednika Hrvatske bira kroz parlament. Mislim da se to već od idućih izbora, ali ne mogu ja to promijeniti. Za to je potrebna dvotrećinska većina u Saboru i promjena Ustava. Mislim da će se tome pružati otpor", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori

Komentirao je naravno i izbore, te je procijenio da nitko neće imati apsolutnu većinu: "Zdrav razum mi govori da HDZ neće moći sastaviti vladu", rekao je Milanović i dodao da će pokušati sastaviti koaliciju s "onima koji budu spremni surađivati". Domoljubnu koaliciju je nazvao lažnom i rekao da na nju gleda kao na "neprirodan savez HDZ-a, ekstremnih desničara i uhljeba", objasnivši da pod uhljebima misli na stranke koje su se nudile njima, a sada su sa HDZ-om.

"RH je danas uređena država, od elektroničkih modela, centralnog obračuna plaća, fiskalizaciju nije trebalo čekati 10 godina da se uvede", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je rekao i kako ne odobrava postrojavanje garde HDSSB-a. “ZM o postrojavanju garde: To je operetna manifestacija, ne odobravam to paradiranje. Nisu naoružani, ne prijete, ali mi se to ne dopada.”

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo