MILANOVIĆ: / 'Karavaso izjavljuje da ih je SDP pokrao. Nismo, mi smo njih osujetili u krađi'

Image
Foto: Jabuka TV, Screenshot

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je kako se osjeća odgovornim što je HDZ došao na vlast.

23.2.2016.
22:40
Jabuka TV, Screenshot
VOYO logo

"HDZ je prazan kao tikva, obezdušen je. HDZ više nema drugog cilja nego da plaši narod komunistima, Srbima i lupeta o lustraciji, kad imate takvog protivnika trebao sam biti svjesniji onoga što žele", izjavio je Milanović u emisiji Veto Jabuke TV.

Mislim pobijediti i voditi stranku još neko vrijeme, ne predugo, život nosi nove izazove, ako bude zdravlja i energije, imam iskustva da mogu sa zdravom ambicijom ići dalje", dodao je Milanović koji je odgovorio da želi ponovno biti premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam ambiciju biti premijer, da vratimo SDP na vlast, da preuzmemo odgovornost za zemlju. Predsjednik SDP-a mora biti osoba koja je u svakom trenutku spremna biti premijer Hrvatske, tu sam još nekoliko godina da služim kao predsjednik stranke i da se borim za vlast, imam iskustva, a nemam puno godina" rekao je.

Image
ZASTUPNICA MOSTA: /

"Ne znam potpiruje li više Milanović ili Karamarko, al' trebali bi stati na loptu"

Image
ZASTUPNICA MOSTA: /

"Ne znam potpiruje li više Milanović ili Karamarko, al' trebali bi stati na loptu"

Milanović je također kazao i kako je on "kandidat kojeg se HDZ boji". Pitao se jesu li oni bili krivi kada su u Vukovaru bile formirane dvije kolone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar smo mi za to krivi? Kad je HDZ na vlasti svi se humani zakoni brišu, a na takvim stvarima se povijesno pada", kazao je Milanović.

"Mi smo apsolutno progresivna i lijeva opcija"

Odlučno je odbacio navode voditelja Sanjina Španovića da je radikalizirao političku scenu sa svojom kampanjom i da se u njoj previše referira na HDZ, a ne na svoju stranku i njezin razvoj prema dosezima zapadnih socijalista kao njemačkog SPD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte mi reći da je svejedno tko će biti ministar kulture, da nije svejedno da će ministar branitelja biti čovjek koji je ukrao nečiji diplomski rad. Ako imam filofašiste u vladi koji objavljuju "za Hrvatsku i Krista protiv komunista", to su pristojni ljudi? To je Hrvatska u Europi, pa ja se protiv toga borim? To nije tema koju sam nametnuo ja. Mi smo apsolutno progresivna i lijeva opcija, od nas nitko nije ljeviji a da je relevantna stranka", kazao je Milanović.

"Ne potičemo mi priče o lustraciji, komunistima, nismo mi vitlali macolama po Vukovaru, nismo mi odvrtali plinske boce... To ne možete prešutjeti, idemo u Vukovar, formiraju se dvije kolone, što sam trebao učiniti, reći, fućkaš to, dok je HDZ na vlasti to je u redu, a kad nije onda se takvi humani zakoni brišu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je i govora o slučaju u Vukovaru gdje su srpski mladići napali hrvatskog. Kazao je kako se ne osjeća odgovornim za taj napad.

"Pa naravno da ih nismo pokrali, mi smo njih osujetili u krađi"

"Pa nećete valjda reći da sam ja kriv za to? Na vlasti su ljudi koji drže ekstremne poglede, bukači koji izlaze na ulice", izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik HDZ-a Karavaso izjavljuje da ih je SDP pokrao. Pa naravno da ih nismo pokrali, mi smo njih osujetili u krađi", izjavio je Milanović.

Milanović je govorio i o HDZ-ovoj odluci da Milijana Brkića predloži za ministra branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi oni najradije ukinuli to ministarstvo. Svaka čast na njegovom ratnom putu, ali to ne znači da ti pripada tuđi akademski rad", kazao je Milanović i dodao da je to loše "za mog političkog protivnika, ali i jako loše i za Hrvatsku".

"Rugat će mu se cijela nacija", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo