Milanović: Naš rat bio je pravedan

'Svima koji su dali sve za Hrvatsku trebamo biti vječno zahvalni. Naš cilj danas je jaka i stabilna Hrvatska koja neće biti samo privjesak u EU i koja će svima biti majka', poručio je Milanović.

5.8.2012.
13:23
VOYO logo

U Kninu je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan branitelja te 17. obljetnica Oluje. Premijer Zoran Milanović čestitao je braniteljima Dan pobjede.

''Hrvatski put bio je težak. Svoju državu sanjali smo dugo i platili jako veliku cijenu. Svima koji su dali sve za Hrvatsku trebamo biti vječno zahvalni. Naš cilj danas je jaka i stabilna Hrvatska koja neće biti samo privjesak u EU i koja će svima biti majka. Mi ovaj praznik ne slavimo zato da bismo uživali u tuđoj nesreći i tuđim žrtvama kojih je također bilo i to treba priznati već da bi izvukli iz sebe ono najbolje. Naš rat bio je pravedan, opravdan i human i to su vrijednosti na temelju kojih ulazimo u Europu jer smo gospodari svoje sudbine'', zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko o Džakuli: On ne bi trebao prenositi isprike

Na upit kako komentira najavu dolaska Veljka Džakule Karamarko je rekao:

''Ako je dolazak Džakule priznanje da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku i da se Hrvatska u tom teškom krvavom ratu obranila onda pozdravljam tu gestu. Međutim, mislim da Džakuila nije taj koji treba prenositi te poruke s obzirom da mu je hrvatska policija stavljala lisice na ruke kao jednom od organizatora okupacije i njihove tzv. paradržavne tvorevine.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka pala u nesvijest, ministri skočili u pomoć

Uoči podizanja zastave u Kninu nakratko je svijest izgubila uslijed velike vrućine i emocija Sanela Babić, kćer poginulog branitelja. U pomoć su joj odmah priskočili ministri Mirando Mrsić i Rajko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo