reakcija na izjave o loznačiću? /

Milanović na Facebooku: 'Ponašanje gospođe Grabar-Kitarović je neozbiljno i neodgovorno'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iako nije precizirao, pretpostavlja se kako se Milanovićeva objava odnosi na predsjedničine optužbe kako je Loznačić bio njegov privatni špijun

5.5.2016.
19:42
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović napisao je u četvrtak na svom Facebook profilu da je "ponašanje gospođe Kolinde Grabar-Kitarović neozbiljno i neodgovorno".

U toj Facebook objavi Milanović ne precizira na što se odnosi njegova izjava, no uslijedila je dan nakon što je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović optužila bivšeg ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića da je bio "osobni obavještajac" bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Grabar-Kitarović zatražila Lozančićevo razrješenje obrazloživši da je Lozančić izgubio njezino povjerenje i ogriješio se o Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu, svoj supotpis na tu odluku stavio je i premijer Tihomir Orešković te su za novog su šefa SOA-e predložili Daniela Markića. Lozančić je prošli tjedan podnio ostavku na svoju dužnost.

Iz SDP-a su na riječi predsjednice da je "Lozančić bio privatni, odnosno osobni obavještajac gospodina Milanovića" uzvratili kako je takav stav suprotan riječima premijera Tihomira Oreškovića da nije vidio "nikakve podatke i rezultate" koji bi potvrdili da je Lozančić kršio zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo