Čačić 'opleo' po bivšim kolegama, a bilo je i udaraca ispod pojasa

Radimir Čačić nakon izlaska iz zatvora otvoreno je progovorio o brojnim kolegama, odnosu s Bandićem, ali i o svojoj donedavnoj stranačkoj kolegici Vesni Pusić i premijeru Zoranu Milanoviću

2.7.2014.
13:30
VOYO logo

"Neki dan ste mogli čuti i od Vesne Pusić kako je uloga HNS-a da bude faktor ravnoteže i otvorena opcija suradnje s ljevicom i desnicom. Pazite, to kaže Vesna Pusić koja nikad u životu nije pomislila takvo nešto! Sad kad je HNS priljepak SDP-a bez ikakve snage, sad je i ona sazrela do toga", rekao je Radimir Čačić u intervjuu za e varazdin.

Istaknuo je da njegova donedavna stranačka kolegica nikad nije voljela dolaziti na sjever Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vesna Pusić je rijetko i nerado dolazila ovamo. U Varaždin ponekad, u općine u županiji vrlo rijetko ili nikad, a za dolazak u Međimurje načelni stav je bio 'Ne, ne želim ići'. Ali zato, ako je pošaljete da govori u Zagrebu ili Splitu, onda apsolutno DA'. Da li je to kao ličnost definira kao lošu ili dobru? Ne nužno. Ja sam se osjećao dobro i kod M. Albright , ali bogami i na svakoj vatrogasnoj zabavi", kazao je Čačić.

Dobio sam sve izbore sa protukandidatima, a ona nikada niti jedne

"Obzirom da sam nakon nesreće rekao da ću se ako dođe do bezuvjetne presude povući iz izvršne vlasti i politike, kao što sam i jasno naglasio da "odlazim, da bih se vratio", svaka vrsta pokušaja interpretacije rečenog na način da se neću baviti politikom je notorna laž, a izriču je oni koji bi željeli da se to desilo. Što se tiče Vesne Pusić, njoj je bilo potpuno jasno da ću po povratku preuzeti stranku jer ne prihvaćam odlazak u smjer čistog liberalizma za koji držim da je pretvaranje HNS-a u salonsku stranku i njezin nestanak; bila je također i jest potpuno svjesna da sam dobio sve izbore sa protukandidatima, a ona nikada niti jedne...", objasnio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je Čačić dao intervju u Regionalnom tjedniku osvrnuo se na premijera Zorana Milanovića za kojeg je ponovio da nema sreće.

Vrlo je inteligentan čovjek

"Dobro ga poznajem. Ne samo zato jer smo bili na takvim pozicijama. Milanović govori četiri jezika i uz sve greške u komunikaciji, o čemu sam ja zadnji koji bi trebao suditi, vrlo je inteligentan čovjek."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On nema znanja na nekim područjima, niti bi ih mogao imati. Kao u gospodarstvu na primjer.", dodao je

Dobivao sam batine ali i gurao neke stvari

"Mogao je biti i dobar premijer dobre vlade da nije došlo do ovog raspada balansa u Vladi. Jer on je strukturirao Vladu tako da ima mene kao strateškog partnera koji će mu pokrivati razvojni i gospodarski segment. Dobivao sam batine, ali i gurao neke stvari. Osmišljavao. Na drugoj je strani imao Slavka da mu drži kuću u ovom papirnatom smislu – čišćenje poreznog sustava", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo